Beveiligingsbedrijf Dutch Crowd Security

Mogelijke ontheffing 1,5 meter voor particuliere beveiligers

Mogelijke ontheffing 1,5 meter voor particuliere beveiligers

In de Tweede Kamer gaan veel stemmen op om – net als zorgverleners en politie – ook particuliere beveiligers uit te zonderen van de 1,5 meter-maatregel. Dit blijkt uit vragen en opmerkingen Tweede Kamerfracties hebben gericht aan de ministers Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en De Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport).

De Nederlandse Veiligheidsbranche, die hier al eerder op had aangedrongen, is blij met deze ontwikkeling. “Beveiligers vervullen een belangrijke publieke functie”, zegt Ard van der Steur, voorzitter van de Nederlandse Veiligheidsbranche. “Net als medewerkers van politie, brandweer en zorg kunnen ze in sommige omstandigheden niet de gevraagde 1,5 meter in acht nemen. Het is fijn om te horen dat hiervoor in het parlement in brede kring begrip bestaat.”

Wetsvoorstel

Aanleiding voor de opmerkingen vanuit de Tweede Kamer is het wetsvoorstel Tijdelijke Maatregelen COVID-19, dat het kabinet twee maanden geleden heeft ingediend bij de Tweede Kamer. Hierin staat dat van de 1,5 meter-regel maar een beperkt aantal beroepsgroepen (politie, zorg) wordt uitgezonderd. Particuliere beveiliging wordt in het wetsvoorstel niet genoemd, maar nu dus wel door de Tweede Kamer.
“Ook een particuliere beveiliger kan immers door zijn werk in een situatie terechtkomen waarbij afstand houden niet mogelijk is”, zo stelt D66. Ook VVD, PvdA en SGP vragen de minister waarom in het wetsvoorstel particuliere beveiligers niet genoemd worden als uitzondering op de 1,5 meter-regel. De Nederlandse Veiligheidsbranche zou het een logische stap vinden om dit aan te passen in de nieuwe wetgeving.

Bron: beveiligingnieuws.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Een offerte ontvangen waar je blij van wordt
Ik wil een offerte ontvangen
Direct iemand spreken?
© 2020 | Dutch Crowd Security, Alle rechten voorbehouden.
SitemapVeelgestelde vragenCookiesPrivacy PolicyAlgemene voorwaarden
Wij leiden vakmensen opJustitie
Offerte aanvragen
Bel:  085 822 9600
Scroll naar boven
phone-handsetarrow-right