Dutch Crowd Security is dé specialist in het verzorgen van een uitstekende brandwacht
Brandwacht is een essentieel onderdeel van de veiligheid en continuïteit van een bedrijf.
Dutch Crowd Security

Brandwacht

Beveiligingsbedrijf
Beoordeeld met een 9 /10
15 reviews

Wat doet een brandwacht?

Een brandwacht houdt zich bezig met brandbestrijding en brandpreventie, maar vooral met jouw veiligheid. De brandwacht is voornamelijk bezig met het controleren van voorschriften en procedures, het controleren van werkvergunningen, checkt eventuele preventiemaatregelen en persoonlijke beschermingsmiddelen van bijvoorbeeld medewerkers. Aanvullend kan een brandwacht verantwoordelijk zijn voor zuurstof- en gasmetingen.

Hoe handelt een brandwacht?

Mocht er een ongeval ontstaan, dan is de brandwacht beveiliger een van de eersten die te hulp schiet. De brandwacht is in staat om EHBO toe te passen, weet hoe een beginnende brand is te bestrijden, heeft ervaring met het veilig ontruimen van gebouwen en fungeert een groot deel van de tijd als beveiliger.

Een brandwacht van Dutch Crowd Security beschikt over een aantal kwalificaties Dit zijn de kwalificaties basisveiligheid (VCA), gasmeten en watervoerende armaturen (WVA), Buitenwacht en bedrijfshulpverlening (BHV). Lees in dit artikel alles over de brandwacht.

Verplichte brandpreventie

De voornaamste taak van de brandwacht is het voorkomen van eventuele branden. Een brandwacht wordt bijvoorbeeld vaak ingezet bij leegstaande gebouwen met brandgevaar, bedrijven in de petrochemische sector waar met complexe installaties wordt gewerkt of op bedrijventerreinen met een groot explosiegevaar.

Het kan ook verplicht zijn om een brandwacht in te zetten: wanneer de blus-, sprinkler- of brandmeldinstallatie kapot is of wordt onderhouden, wordt een bedrijf door de verzekeraar of de gemeente verplicht om een brandwacht in te zetten. Een brandwacht is ook verplicht voor bedrijven die werken met vuur en hitte tijdens branden, lassen of smelten. Verder is een brandwacht verplicht bij verbouwingen voor de brandveiligheid en tijdens grote evenementen, zoals festivals, concerten en theater.
brandwacht
kantoorpand

Verschillende typen brandwacht

De veiligheidsdienst brandwacht kan in verschillende typen worden uitgesplitst namelijk industrieel brandwacht, mangatwachten maar ook bijvoorbeeld gasanalisten. Al deze personen zijn in de basis ‘brandwacht’ echter hebben zij alle hun eigen specialisme en kunnen dus verschillend worden ingezet.

Om werkzaamheden in nauwe ruimtes veilig te kunnen laten plaatsvinden zet je een mangatwacht in. Zij houden toezicht en grijpen snel in wanneer nodig. Een industriële brandwacht voert dezelfde werkzaamheden uit als een gewone brandwacht, maar wordt ingezet bij risicovolle werkomstandigheden of brandgevaarlijke objecten. Hij of zij is speciaal opgeleid voor de petrochemie en industrie en kan naast gewone brandpreventie-werkzaamheden ook gasmetingen verrichten. Een gasanalist is een brandwacht die expert is in gasmetingen, die doen voorafgaand aan werkzaamheden in een besloten ruimte, een gasanalyse.
Het kan soms lastig te bepalen welk type brandwacht je nodig hebt, wellicht heb je een bepaald project waar je verschillende types nodig hebt? Dutch Crowd Security kan jou goed begeleiden in het uitzoeken welk specialisme je moet inzetten. Door ons brede aanbod kunnen wij advies geven op maat en daarnaast helpen de opdracht in te vullen.

Brandwacht service Nederland

Wil je wegens de veiligheid een brandwacht inhuren of ben je verplicht om brandwachten in te zetten?

Voor verschillende soorten inzet zijn verschillende type brandwachtdiensten nodig, deze kun je allemaal via Dutch Crowd Security inzetten. Denk bijvoorbeeld aan industriële brandwachten, mangatwachten, gas analisten en repressieve brandwachten. 

Meer informatie? Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.
Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen over Brandwacht

Wat doet een brandwacht

De brandwacht is gericht op brandpreventie controles en brandveiligheid is een belangrijk punt van aandacht. De functies van de brandwacht en veiligheidswacht worden regelmatig gecombineerd. Een brandwacht wordt over het algemeen ingehuurd door een ander bedrijf, zodat de brandwacht voornamelijk op de locatie van dat bedrijf aanwezig zal zijn. Lees hier uitgebreid over de taken van een brandwacht

Waar moet een brandwacht aan voldoen?

Een brandwacht beschikt over verschillende diploma's. Zo heb je het VCA-diploma. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu. Het VCA is opgedeeld in twee gradaties het basis-VCA en VOL-VCA. om als brandwacht te kunnen werken heb je minimaal het basis-VCA nodig. Daarnaast zijn er ook nog aanvullingen zoals diploma's voor kleine blusmiddelen, gasmeten en buitenwacht/mangatwacht.

Welke brandwacht heb ik nodig?

Welke brandwacht je nodig hebt is afhankelijk van de regelgeving die van toepassing is op jou organisatie. Door te kijken naar de regelgeving, verzekering en aansprakelijkheid kijken we welke brandwacht er voldoende gediplomeerd is om bij jou aan de slag te gaan. Beschrijf je opdracht goed tijdens het aanvragen van een offerte en wij helpen jou met de geschikte beveiliger vinden.

Een offerte ontvangen waar je blij van wordt

Wij voorzien je graag van de beste beveiliging op maat
Online offerte aanvragen
Wij beveiligen voor Madame Tussaud
Wij beveiligen voor droomparken
Wij beveiligen het QO Hotel in Amsterdam
Renaissance hotels logo
Wij beveiligen voor de Bijenkorf
Wij beveiligen voor Aldi logo
Wij beveiligen voor Karwei
arcadis
mediamarkt
ivy logo
Wij beveiligen voor de Bijenkorf
gamma
KFC
Amstel hotel
Medfocus
Dior
Nederlands Elftal
meesterslijpers
Max Bogl
Inwork
Gemeente Amsterdam
Johan Cruijff arena
Vertrouwd en ingezet door 5.000 + tevreden opdrachtgevers.
Tijdens uitbraak Corona was inzet beveiliging genoodzaakt. Contact gezocht met Dutch Crowd Security (DCS), waarna wij de samenwerking zijn aangegaan. DCS heeft in enorm korte tijd kunnen schakelen en beveiliging opgezet bij 32 bouwmarkten. Dit is naar volle tevredenheid opgezet, waarbij het contact erg prettig was en duidelijke afspraken gemaakt en nagekomen werden. Communicatie tijdens en na de inzet van beveiliging is als zeer prettig ervaren.

Roy Engel - Bourrelier Group

’Door de invoering van de huidige corona maatregelen moesten wij nadenken over het inzetten van personeel om deze maatregen te handhaven. Ons eigen personeel is echter niet getraind om dit in goede banen te lijden én wij hebben deze mensen nodig in hun ‘normale’ positie. Uiteindelijk hebben gekozen om beveiligers in te zetten van DCS. Tevens kan Dutch Crowd Security snel schakelen, levert uitstekende diensten en service en komt altijd de afspraken na. Wij zijn zeer tevreden met Dutch Crowd Security als beveiligingspartner.

Dennis Wentel – Aldi Zaandam

Wij werken graag samen met Dutch Crowd Security als aanvulling op onze eigen stewardinzet. Het is snel en makkelijk schakelen en afspraken worden nagekomen. Een erg fijne partij die de relatie en het werk serieus neemt!

Nora Bijen - Johan Cruijff Arena

Dutch Crowd Security is voor ons dé beveiligingspartner die past bij een snelgroeiende organisatie als Bird. Ze kunnen snel schakelen, leveren zeer professionele tailor made service en zijn daarbij heel discreet en uiterst professioneel. Alles is bespreekbaar, ze denken mee en weten beveiligers te plaatsen die ook passen bij onze bedrijfscultuur.

Dave Valkenburg – Bird

In het voorjaar van 2020 werden wij geconfronteerd met veel ongewenste gasten in ons bedrijf. Na een korte online zoektocht kwam ik uit bij Dutch Crowd Security. Binnen 2 uur na het versturen van het bericht via het contact formulier werd er contact opgenomen. Er werd snel geschakeld en de juiste beveiligingsmaatregelen toegepast. De service was zeer goed afgestemd op ons bedrijf en wij zijn zeer enthousiast over Dutch Crowd Security. Professioneel bedrijf met de juiste uitstraling!

Tristan Dekker – Droomparken

Dutch Crowd Security werd ons aanbevolen. Er was / is direct fijn contact met personeel die weet waar zij over praten. Zij denken mee en komen met vrijblijvende adviezen. Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking vanwege het vele en directe contact. Er zijn korte lijnen en we kunnen altijd snel schakelen waardoor wijzigingen of problemen snel opgelost kunnen worden.’ Wij zijn zeer tevreden met Dutch Crowd Security als beveiligingspartner.

Yuri Wankum – Renaissance

Dutch Crowd Security heeft zich bewezen in het ‘altijd leveren’ van mensen binnen de Bijenkorf. Zij laten zien dat zij snel kunnen schakelen en altijd meedenken met de Business. Een fijne partner om mee samen te werken.

Tim van Kralingen - de Bijenkorf

Dutch Crowd Security is DE partner in veiligheid. Goed opgeleid personeel, altijd stipt op tijd, reageert altijd adequaat op veranderingen en wensen van de klant.

Ato Karic - Ivy Technology

phone-handsetarrow-right