Aan de slag met GGZ-beveiliging
Dutch Crowd Security biedt gespecialiseerde beveiligers voor organisaties binnen de GGZ, om de veiligheid van patiënten en medewerkers te waarborgen in een omgeving waar agressie en geweld vaak tot de risico's behoren.

GGZ Beveiliging

Wat is de GGZ?

De GGZ (geestelijke gezondheidszorg) is een verzameling diensten die worden aangeboden door psychologen, psychiaters en andere gezondheidszorgprofessionals in Nederland. Het is bedoeld om mensen te helpen die lijden aan psychische aandoeningen of problemen, zoals depressie, angst, eetstoornissen, trauma, etc. Met deze behandelingen hoopt men problemen op te lossen en mensen te helpen een gezonde levensstijl te ontwikkelen. De doelstelling is om mensen te helpen om hun mentale gezondheid in balans te houden en de kwaliteit van hun leven te verhogen.


De noodzaak van beveiliging binnen de GGZ

De GGZ is een gebied dat veel kwetsbare personen omvat, waaronder kinderen, ouderen, leerlingen, patiënten met een psychiatrische stoornis en slachtoffers van misdaden. Om deze mensen te beschermen, is beveiliging een essentieel onderdeel van het GGZ-landschap. De maatregelen die moeten worden genomen ter beveiliging van het personeel, de patiënten en het gebouw, zijn van vitaal belang voor de algemene veiligheid. Een goed beveiligingssysteem binnen de GGZ bestaat uit meerdere elementen. Allereerst moet het aanwezige personeel worden gescreend op status en betrouwbaarheid om te voorkomen dat er ongewenste personen toegang krijgen tot de faciliteiten. Het beveiligingssysteem zou vervolgens zaken zoals video-opnames, vergrendeling van verschillende locaties, beveiligde perimeters, alarmsystemen en duidelijk ingestelde protocollen om personeel te informeren en tegen bedreigingen in te schakelen, moeten omvatten. Tot besluit is de noodzaak van beveiliging binnen de GGZ essentieel om het personeel, de patiënten en het gebouw te beschermen tegen bedreigingen. Vergrendeling van de apparatuur en instellen van alarmsystemen, en zorgen voor screens van nieuwe personeelsleden bieden de beste beveiligingsmaatregelen voor het behoud van de veiligheid.

Het uitvoeren van de receptiediensten en bezoekersregistratie: Veel organisaties werken met een receptie om bezoekers te verwelkomen, te registreren en om ongenodigde gasten buiten de deur te houden.
De noodzaak van beveiliging binnen de GGZ
Actuele voorbeelden uit het nieuws waarom beveiliging nodig is binnen de GGZ

Actuele voorbeelden uit het nieuws waarom beveiliging nodig is binnen de GGZ

Als het gaat om de beveiliging binnen de GGZ in Nederland, zijn er verschillende incidenten gemeld waarbij beveiliging noodzakelijk was. Hieronder zijn vijf voorbeelden van dergelijke incidenten:

  1. In 2018 werd de GGZ-instelling Rivierduinen gedwongen om hun veiligheidsprotocollen te herzien na een incident waarbij een patiënt een mes in zijn kamer had en begon te dreigen met willekeurige collega's te steken. De politie moest worden opgeroepen om de situatie onder controle te krijgen.
  2. In 2019 was er een incident waarbij een GGZ-patiënt in Den Haag een verpleegkundige aanviel en haar bijna wurgde. De aanval vond plaats op een beveiligde afdeling, maar de patiënt had toch het personeel kunnen overrompelen en de verpleegkundige aanvallen.
  3. In 2020 kwamen er berichten naar buiten over een gewelddadige patiënt in een GGZ-instelling in Limburg, die personeel en andere patiënten bedreigde met een hamer. Het duurde enkele uren voordat de politie de situatie onder controle had en de patiënt kon worden gearresteerd.
  4. In 2021 werd een GGZ-instelling in Almere tijdelijk gesloten na een reeks incidenten waarbij patiënten agressief gedrag vertoonden en personeel aanvielen. De sluiting was noodzakelijk voor zowel de patiënten als het personeel om hun veiligheid te waarborgen.
  5. In mei 2021 werd een patiënt in een GGZ-instelling in Rotterdam gearresteerd nadat hij een verpleegkundige had aangevallen met een scherp voorwerp. De verpleegkundige liep ernstige verwondingen op en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Het incident leidde tot een onderzoek naar de veiligheid van de instelling.

Deze voorbeelden laten zien dat beveiliging binnen de GGZ in Nederland een zeer belangrijk aandachtspunt is. Het is van essentieel belang dat instellingen de veiligheid van zowel patiënten als personeel waarborgen door middel van het hanteren van goed ontworpen veiligheidsprotocollen en het nemen van passende maatregelen om de risico's tot een minimum te beperken. Zowel de GGZ-instellingen als de verantwoordelijke autoriteiten moeten zich bewust zijn van de risico's en stappen ondernemen om deze te voorkomen.


Een offerte ontvangen waar je blij van wordt

Wij voorzien je graag van de beste beveiliging op maat
Online offerte aanvragen
Wij beveiligen voor Madame Tussaud
Wij beveiligen voor droomparken
Wij beveiligen het QO Hotel in Amsterdam
Renaissance hotels logo
Wij beveiligen voor Aldi logo
Wij beveiligen voor Karwei
arcadis
mediamarkt
ivy logo
gamma
KFC
Amstel hotel
Medfocus
Dior
Nederlands Elftal
meesterslijpers
Max Bogl
Inwork
Gemeente Amsterdam
Wij beveiligen voor De la mar
Wij beveiligen voor Bourrelier Group
Wij beveiligen voor David Lloyd
Wij beveiligen voor EuroParcs
Wij beveiligen voor HHC Groen Geel
Wij beveiligen voor Huize Frankendeal
Wij beveiligen voor Imagination Europe
Wij beveiligen voor Jan de Nul Group
Wij beveiligen voor Koninklijke Landmacht
Wij beveiligen voor Longchamp
Wij beveiligen voor Megawatt Agency
Wij beveiligen voor Optiver
Wij beveiligen voor Rijksmuseum Boerhaave
Wij beveiligen voor Royal Haskoning
Wij beveiligen voor Samsung
Wij beveiligen voor Trias VMBO
Wij beveiligen voor The Ground Breakers
Wij beveiligen voor Tiffany & Co
Wij beveiligen voor Spaarne Gasthuis
Wij beveiligen voor OMC Zaandam
Vertrouwd en ingezet door 5.000 + tevreden opdrachtgevers.
'Wij hebben Dutch Crowd Security naar volle tevredenheid haar diensten inzake Veiligheid, Safety en Beveiliging als vaste partner heeft ingezet en in de toekomst gaat inzetten. Van leidinggevende tot aan uitvoerende posities levert Dutch Crowd Security gekwalificeerde, vakkundige, gastvrije en betrouwbare personeelsleden. RAI Amsterdam wordt op een professionele, oplossingsgerichte en effectieve wijze ontzorgt en bijgestaan op al haar (capaciteits-) vraagstukken op gebied van veiligheid. Onze ervaringen ten aanzien van de samenwerking, de wijze van organisatie, communicatie, flexibiliteit, dynamische inzet en de professionaliteit van de medewerkers van Dutch Crowd Security zijn steeds op de gestelde verwachting. Wij bevelen Dutch Crowd Security van harte aan en treden graag op als referent.'

Teije Sas - Project Mananger Security - RAI Amsterdam

'Onze ervaringen ten aanzien van de samenwerking, de wijze van organisatie, communicatie, flexibiliteit, inzet en professionaliteit van de medewerkers van Dutch Crowd Security zijn bijzonder goed te noemen. Bij bevel Dutch Crowd Security van harte aan en treden graag op als referent.'

Hans van Heteren - Teamleider Beveiliging - Spaarne Gasthuis

‘Wij waren op zoek naar een vaste beveiligingspartner om onze (nacht)receptie team aan te vullen. Het contact met Dutch Crowd Security was direct prettig en professioneel. Dutch Crowd Security kan snel schakelen en levert fijne en betrouwbare medewerkers. Wij gaan ons hotel nu verbouwen en ook daar spelen zij een rol in. Op naar een langdurige samenwerking!'

Saskia Breuls – Hotel van Oranje

‘Wij waren op zoek naar een beveiligingsbedrijf die ons kon ondersteunen bij de handhaving en waarborging van de veiligheid binnen onze kliniek. Dutch Crowd Security sprong eruit vanwege de snelle reactietijd, de op maat gemaakte adviezen, professionaliteit en discretie. DCS houdt rekening met de doelgroep en cultuur van onze kliniek en stemt haar beveiliging daarop af. Extra pluspunt was dat zij ons konden toezeggen dat elke beveiliger die bij ons komt ondersteunen, ervaring heeft in de zorgsector. De delicate en gereserveerde, maar doortastende aanpak die in klinieken en ziekenhuizen nodig is, kan DCS leveren. Wij zijn zeer tevreden met de samenwerking.'

Chaima el Bouchteli – Business Controller – OMC Zaandam

‘Er ontstond bij ons ad hoc een grote vraag naar de inzet van extra beveiliging. Wij zijn hiervoor de mogelijkheden gaan verkennen en hebben kennis gemaakt met Dutch Crowd Security. Dit was een zeer positieve ervaring. De communicatie lijnen zijn kort en zij kennen al hun medewerkers persoonlijk, waardoor we echt een aanbod op maat kregen. Dutch Crowd Security denkt in oplossingen, schakelt snel en is zeer professioneel. Deze ervaring heeft ons doen besluiten om hen vanaf 2022 als vaste partner aan te stellen.'

Carlijn Kuiper – Teamleider Facilitair bedrijf & Beveiliging – Spaarne Gasthuis

‘Tijdens uitbraak Corona was inzet beveiliging genoodzaakt. Contact gezocht met Dutch Crowd Security (DCS), waarna wij de samenwerking zijn aangegaan. DCS heeft in enorm korte tijd kunnen schakelen en beveiliging opgezet bij 32 bouwmarkten. Dit is naar volle tevredenheid opgezet, waarbij het contact erg prettig was en duidelijke afspraken gemaakt en nagekomen werden. Communicatie tijdens en na de inzet van beveiliging is als zeer prettig ervaren.'

Roy Engel - Bourrelier Group

’Door de invoering van de huidige corona maatregelen moesten wij nadenken over het inzetten van personeel om deze maatregen te handhaven. Ons eigen personeel is echter niet getraind om dit in goede banen te lijden én wij hebben deze mensen nodig in hun ‘normale’ positie. Uiteindelijk hebben gekozen om beveiligers in te zetten van DCS. Tevens kan Dutch Crowd Security snel schakelen, levert uitstekende diensten en service en komt altijd de afspraken na. Wij zijn zeer tevreden met Dutch Crowd Security als beveiligingspartner.

Dennis Wentel – Aldi Zaandam

Wij werken graag samen met Dutch Crowd Security als aanvulling op onze eigen stewardinzet. Het is snel en makkelijk schakelen en afspraken worden nagekomen. Een erg fijne partij die de relatie en het werk serieus neemt!

Nora Bijen - Johan Cruijff Arena

Dutch Crowd Security is voor ons dé beveiligingspartner die past bij een snelgroeiende organisatie als Bird. Ze kunnen snel schakelen, leveren zeer professionele tailor made service en zijn daarbij heel discreet en uiterst professioneel. Alles is bespreekbaar, ze denken mee en weten beveiligers te plaatsen die ook passen bij onze bedrijfscultuur.

Dave Valkenburg – Bird

In het voorjaar van 2020 werden wij geconfronteerd met veel ongewenste gasten in ons bedrijf. Na een korte online zoektocht kwam ik uit bij Dutch Crowd Security. Binnen 2 uur na het versturen van het bericht via het contact formulier werd er contact opgenomen. Er werd snel geschakeld en de juiste beveiligingsmaatregelen toegepast. De service was zeer goed afgestemd op ons bedrijf en wij zijn zeer enthousiast over Dutch Crowd Security. Professioneel bedrijf met de juiste uitstraling!

Tristan Dekker – Droomparken

Dutch Crowd Security werd ons aanbevolen. Er was / is direct fijn contact met personeel die weet waar zij over praten. Zij denken mee en komen met vrijblijvende adviezen. Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking vanwege het vele en directe contact. Er zijn korte lijnen en we kunnen altijd snel schakelen waardoor wijzigingen of problemen snel opgelost kunnen worden.’ Wij zijn zeer tevreden met Dutch Crowd Security als beveiligingspartner.

Yuri Wankum – Renaissance

Dutch Crowd Security heeft zich bewezen in het ‘altijd leveren’ van mensen binnen de Bijenkorf. Zij laten zien dat zij snel kunnen schakelen en altijd meedenken met de Business. Een fijne partner om mee samen te werken.

Tim van Kralingen - de Bijenkorf

Dutch Crowd Security is DE partner in veiligheid. Goed opgeleid personeel, altijd stipt op tijd, reageert altijd adequaat op veranderingen en wensen van de klant.

Ato Karic - Ivy Technology

Erg tevreden over de werkwijze van Dutch Crowd Security. Ze leveren professionele en vooral zeer kundige mensen die hun vak verstaan. Nu een aantal keer gebruik gemaakt van hun diensten. Of het nu gaat over nachtbewaking, evenementen of persoonsbeveiliging tot op heden zijn we uiterst tevreden over de wijze van werken van dit beveiligingsbedrijf. Ook het maken van afspraken en het contact vooraf en na afloop is prima.

Harre van der Nat – Bestuurslid SP (Socialistische Partij)

Mooi en resultaatgericht bedrijf. Betrouwbaar, snel en komen na wat ze afspreken. Wij doen al jaren met genoegen zaken met Dutch Crowd Security.

Marc Jansen – JMF-Filters

Dutch Crowd Security is DE partner in veiligheid. Goed opgeleid personeel, altijd stipt op tijd, reageert altijd adequaat op veranderingen en wensen van de klant.

Ato Karic – IVY Technology Schiphol-Rijk

Erg tevreden over de werkwijze van Dutch Crowd Security. Ze leveren professionele en vooral zeer kundige mensen die hun vak verstaan. Nu een aantal keer gebruik gemaakt van hun diensten. Of het nu gaat over nachtbewaking, evenementen of persoonsbeveiliging tot op heden zijn we uiterst tevreden over de wijze van werken van dit beveiligingsbedrijf. Ook het maken van afspraken en het contact vooraf en na afloop is prima.

Harre van der Nat – evenementen (SP)

phone-handsetarrow-rightcheckmark-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram