Overzicht alle Topics

Verhalen uit het veld: Hoe Donovan zich opwerkte van beveiliger tot Operationeel Medewerker

Leestijd: 4 minuten
Overzicht alle Topics

Verhalen uit het veld: Hoe Donovan zich opwerkte van beveiliger tot Operationeel Medewerker

Leestijd: 4 minuten

"Toen ik bij Dutch Crowd Security (DCS) begon, wist ik meteen: dit is mijn plek," blikt Donovan Bangma terug. Na een aantal jaar ervaring bij diverse beveiligingsbedrijven en een periode als zelfstandige, vond Donovan bij DCS een omgeving waar hij echt tot zijn recht kwam. "Hier wordt gewerkt met een persoonlijke benadering, afgestemd op wat bij jou past," legt hij uit.

Eerste stappen

In zijn begindagen bij Dutch Crowd Security werkte Donovan als beveiliger bij een casino in Amsterdam, gevolgd door een langere periode bij de Bijenkorf. "Het was divers werk; elke dag bracht iets nieuws. Ook leerde ik hier dat naast veiligheid ook Hospitality en gastvrijheid enorm belangrijk zijn." zegt Donovan. Deze ervaringen hielpen hem om te groeien in zijn vak en bereidden hem voor op grotere uitdagingen.

Grote sprongen

Tijdens de coronaperiode kwam Donovans doorbraak. Dutch Crowd Security is de hoofdleverancier voor de beveiligingsdiensten van de RAI Amsterdam. Donovan zijn inzet en vaardigheden vielen op bij het management van Dutch Crowd Security en RAI Amsterdam tijdens zijn werkzaamheden bij een vaccinatielocatie in de RAI, wat leidde tot een promotie tot coördinator. Hier bewees hij al snel dat hij klaar was voor nog meer verantwoordelijkheid. Donovan ging werken op het grote complex van de RAI zelf. Een multifunctioneel complex van bijna 120.000 vierkante meter dat altijd volop is bezet met beurzen, congressen en evenementen. Veiligheid en beveiliging is daar natuurlijk van groot belang voor de bezoekers, de medewerkers en de organisatie zelf. Donovan groeide hier na een korte periode als coördinator door naar de functie Floormanager.

De rol van floormanager

Als floormanager bij de RAI was Donovan de spil in het web. "Mijn dagen waren gevuld met het organiseren en managen van de dagelijkse beveiliging operaties," legt hij uit. Van het uitzetten van collega beveiligers op de juiste posities en het geven van instructies tot het snel reageren op calamiteiten. Ook zijn de Floormanagers verantwoordelijk voor het beoordelen en coachen van de beveiligers. Donovan was op die manier de verbindende schakel tussen de beveiligingsmedewerkers en het management

Spannende momenten 

Donovan heeft in zijn loopbaan diverse spannende momenten meegemaakt. Zoals die keer bij de Bijenkorf, waar hij een winkeldief spectaculair wist te stoppen. "Het was een moment van pure adrenaline," herinnert hij zich. Even indrukwekkend was het beveiligen van Prinses Beatrix tijdens een evenement bij de RAI. "Het is niet elke dag dat je de verantwoordelijkheid krijgt over de veiligheid van koninklijk bezoek. Die ervaring gaf een extra dimensie aan het belang en de diversiteit van mijn werk," reflecteert hij.

Grote incidenten

Als floormanager heeft Donovan ook te maken gehad met grote incidenten, zoals het moment dat een man van grote hoogte van een tribune viel. "In dergelijke momenten van crisis, coördineerde ik de inzet van hulpdiensten en zorgde ik voor een efficiënte afhandeling," legt Donovan uit. Door het snelle handelen bij dit soort situaties zijn de hulpdiensten snel ter plaatsen en kan ernstig letsel of zelfs erger zo veel mogelijk beperkt worden. De rol van een beveiliger en een naadloze samenwerking met de hulpdiensten is cruciaal in het waarborgen van veiligheid, het verlenen van hulp en het snel kunnen hervatten van de normale bedrijfsvoering.

De rol van Operationeel Medewerker

Na Donovan zijn avontuur als Floormanager, was hij toe aan de volgende stap. “Er stond bij Dutch Crowd Security een vacature open voor Operationeel Medewerker en ik besloot hierop te solliciteren. Dat pakte goed uit want ik werd aangenomen.” vertelt hij. Donovan is per 1 maart 2024 gestart op het hoofdkantoor van DCS in zijn nieuwe rol als Operationeel Medewerker. Donovan is dan het eerste operationeel contactpersoon voor een aantal klanten en de beveiligers van Dutch Crowd Security. Zijn verantwoordelijkheden bestaan o.a. uit klanten bezoeken, contact onderhouden met de klanten en beveiligers, het aansturen en coachen van de beveiligers, het bijhouden en optimaliseren van de werkinstructies en het blijvend verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening. “Ik ben enorm trots op deze volgende stap in mijn carrière en ben dankbaar voor de kansen die ik van Dutch Crowd Security krijg.” zegt Donovan. Zijn ambitie is om uiteindelijk door te groeien tot Operationeel Manager. “Eén realistische ambitie als je kijkt naar de ontwikkeling die Donovan doormaakt”, zegt Glenn Zeilemaker, General Manager bij Dutch Crowd Security.

Dutch Crowd Security als werkgever

Donovan waardeert Dutch Crowd Security niet alleen voor de dynamische werkomgeving, maar ook voor de persoonlijke en professionele ondersteuning die geboden wordt. “Je bent hier geen nummer. De aandacht voor persoonlijke groei maakt DCS uniek," zegt hij.

Voor wie overweegt te solliciteren bij DCS, heeft Donovan dan ook een duidelijke boodschap: "Kom langs voor een kop koffie en zie wat wij te bieden hebben. Er zijn zoveel mogelijkheden hier bij DCS, voor zowel beginners als ervaren professionals."

Werken bij Dutch Crowd Security?

Bij Dutch Crowd Security is er altijd plaats voor nieuwe beveiligers en enthousiaste medewerkers. Geïnspireerd door het verhaal van Donovan Bangma? Ontdek welke mogelijkheden er voor jou zijn bij Dutch Crowd Security. Bekijk hier onze vacatures of neem contact met ons op via het contactformulier.

phone-handsetarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram