Overzicht alle Topics

Wat is objectbeveiliging?

Leestijd: 2 minuten
Overzicht alle Topics

Wat is objectbeveiliging?

Leestijd: 2 minuten

Objectbeveiliging is een veelgebruikte term in de beveiligingswereld en bestaat uit het geheel van portiers-, beveiligings- en receptiediensten, waarbij een bepaald object wordt beveiligd tegen vandalisme en diefstal. Objectbeveiliging wordt door heel Nederland ingezet en is de meest gebruikte vorm van beveiliging. Objectbeveiligers worden ingezet op vrijwel elk particulier of openbaar gebouw zoals kantoorpanden, bedrijfsterreinen, bibliotheken en ziekenhuizen.

Wat doet een objectbeveiliger?

Door het inzetten van objectbeveiliging kunnen beveiligers een organisatie helpen met verschillende diensten van veiligheid. De werkzaamheden die een objectbeveiliger op zich neemt bestaan uit het controleren en registreren van bezoekers, waardoor ongewenste personen de openbare gelegenheid of particuliere gebouwen niet kunnen betreden.

Openen en sluiten kantoorgebouwen.

De objectbeveiliger kan ook verantwoordelijkheid dragen voor het openen en sluiten van kantoorgebouwen en deze s’ nachts beveiligen. Zo creëren zij een veilige situatie voor medewerkers en bezoekers. Hieronder vallen ook controlerondes, zoals het afsluiten van brand- en sluitrondes, om potentieel gevaarlijke situaties te kunnen onderscheppen.

Nachtbewaking en afgaan op alarm.

Het sluiten van ramen wordt nog wel eens vergeten, waardoor indringers gemakkelijk een gebouw kunnen betreden. Een objectbeveiliger controleert tijdens zijn of haar ronde of alle ramen en deuren correct zijn afgesloten. Ook wordt gekeken of potentieel gevaarlijke apparatuur is uitgeschakeld, te denken aan elektrische kacheltjes voor op kantoor en andere zaken die brand kunnen veroorzaken.

Als al deze zaken zijn gecontroleerd kan het gehele gebouw afgesloten worden en schakelt de objectbeveiliger het alarmsysteem in. Mocht deze afgaan dan gaat de getrainde objectbeveiliger hierop af en weet hoe te handelen.

Hoe helpt deze beveiliging ondernemers?

Indringers en vandalen brengen vooral in de nachtelijke uren een bezoek aan lege kantoorgebouwen en ‘verlaten’ bouwterreinen. Doorgaans liggen hier veel kostbare spullen voor het oprapen en blijven ondernemers met een flinke kostenpost zitten. De gestolen spullen dienen vervangen te worden en vaak krijgen zij te maken met dure reparaties door de ontstane schades.

Verzekeren klinkt vanzelfsprekend, maar in sommige branches is dit simpelweg te duur. Het verzekeren van bouwmachines en materialen kan zo prijzig zijn dat dit niet voor iedere ondernemer een optie is. In deze situatie kan objectbeveiliging een uitkomst zijn voor een bedrijf.

phone-handsetarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram