Overzicht alle Topics

Nieuwe wetgeving voor ZZP-beveiligers vanaf 2025

Leestijd: 3 minuten
Overzicht alle Topics

Nieuwe wetgeving voor ZZP-beveiligers vanaf 2025

Leestijd: 3 minuten

Vanaf 2025 wordt het voor zelfstandige beveiligers (ZZP’ers) niet meer mogelijk om hun werkzaamheden als freelancer uit te voeren vanwege nieuwe wetgeving. Deze aanstaande regelgeving heeft tot doel om meer zekerheid en bescherming te bieden aan werknemers in de beveiligingssector, wat vooral van invloed zal zijn op de manier waarop beveiligers hun diensten kunnen aanbieden. In dit artikel bespreken we wat deze veranderingen inhouden en wat het verschil is tussen werken als beveiliger in loondienst en als ZZP’er.

Nieuwe wetgeving: wat betekent dit?

De nieuwe wetgeving houdt in dat beveiligingswerkzaamheden vanaf 2025 alleen nog maar mogen worden uitgevoerd door werknemers met een arbeidscontract. Dit betekent dat ZZP-beveiligers, die nu vaak via bureaus werken, hun huidige werkwijze niet kunnen voortzetten. Organisaties anticiperen daarom al op deze verandering en zijn begonnen met het afbouwen van hun samenwerking met ZZP’ers, waarbij ze hen de mogelijkheid bieden om over te stappen naar een dienstverband.

Tabel met een vergelijking tussen zzp'er en loondienst voor beveiligers.

Werken in loondienst als beveiliger

Een beveiliger in loondienst geniet van verschillende voordelen die voortkomen uit de stabiliteit en zekerheid van een arbeidscontract. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

  1. Arbeidscontract en zekerheid: Beveiligers in loondienst hebben een arbeidscontract dat hen ontslagbescherming biedt en zekerheid geeft over het aantal uren dat ze werken en het salaris dat ze ontvangen. Dit maakt het eenvoudiger om financiële verplichtingen na te komen, zoals het afsluiten van een hypotheek.
  2. Administratieve ontzorging: Werkgevers regelen alle administratieve taken, zoals het inhouden van premies en belastingen. Werknemers ontvangen een netto salaris en hoeven zich geen zorgen te maken over facturering en boekhouding.
  3. Pensioen en verlof: Werknemers in loondienst bouwen automatisch pensioen op via hun werkgever, die vaak ook een groot deel van de premie bijdraagt. Bovendien hebben ze recht op betaald verlof en vakantiegeld, wat bijdraagt aan hun financiële stabiliteit.
  4. Ziekte en verzekeringen: In geval van ziekte wordt het salaris doorbetaald en biedt de werkgever ondersteuning bij herstel. Dit is een belangrijk vangnet dat ontbreekt voor ZZP’ers, die zelf een arbeidsongeschiktheidsverzekering moeten regelen, wat vaak duur is.

Werken als ZZP-beveiliger

ZZP-beveiligers hebben traditioneel meer vrijheid en flexibiliteit in hun werk. Ze kunnen hun eigen tarieven bepalen en zelf beslissen wanneer ze werken. Echter, deze voordelen komen met een aantal significante nadelen:

  1. Onzekerheid en risico: ZZP’ers hebben geen vast contract en dus geen garantie op werk of inkomen. Opdrachten kunnen plotseling stoppen, wat leidt tot financiële onzekerheid.
  2. Eigen administratie en verzekeringen: ZZP’ers zijn zelf verantwoordelijk voor hun administratie, het opstellen van facturen en het afdragen van belastingen. Daarnaast moeten ze zelf zorgen voor hun pensioenopbouw en verzekeringen zoals een arbeidsongeschiktheidsverzekering.
  3. Geen betaald verlof of vakantiegeld: Als ZZP’er krijgt men geen doorbetaalde vakantiedagen en ontvangt men geen vakantiegeld. Dit betekent dat elke vrije dag direct invloed heeft op het inkomen.

Voorbereiden op de toekomst

Voor ZZP-beveiligers is het essentieel om zich goed voor te bereiden op de aankomende veranderingen. Dit kan betekenen dat ze hun huidige werkwijze moeten herzien en actief op zoek moeten gaan naar werkgevers die bereid zijn om hen in loondienst te nemen. Het is belangrijk om vroegtijdig in gesprek te gaan met bedrijven om de mogelijkheden van een dienstverband te verkennen. Daarnaast kunnen ZZP’ers zich oriënteren op aanvullende opleidingen en trainingen om hun positie op de arbeidsmarkt te versterken. Het doel is om de overgang naar de nieuwe situatie zo soepel mogelijk te laten verlopen, zodat ze hun carrière in de beveiliging kunnen voortzetten zonder grote onderbrekingen of onzekerheden. Het benutten van de expertise en ondersteuning die werkgevers bieden, kan hierbij een cruciale rol spelen.

Werken als beveiliger bij Dutch Crowd Security

Dutch Crowd Security biedt beveiligers een stabiele en uitdagende werkomgeving met volop mogelijkheden voor persoonlijke en professionele groei. Bij Dutch Crowd Security kun je rekenen op een vast dienstverband, waarbij je profiteert van de vele voordelen die gepaard gaan met werken in loondienst, zoals een stabiel inkomen, pensioenopbouw en doorbetaling bij ziekte. Het bedrijf hecht veel waarde aan de ontwikkeling van haar medewerkers en biedt diverse opleidings- en trainingsmogelijkheden. Wil je deel uitmaken van een professioneel en hecht team en een carrière opbouwen in de beveiligingssector? Bekijk dan de actuele vacatures en solliciteer vandaag nog via werken bij Dutch Crowd Security.

phone-handsetarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram