Festivalbeveiliging

De veiligheid en beveiliging van je bezoekers en medewerkers voor, tijdens en na een festival is van cruciaal belang. Om Festivalbeveiliging succesvol in te zetten is geen eenvoudige taak. Er komt een hoop bij kijken en er zijn veel risicofactoren van invloed. Mochten er calamiteiten uitbreken kan het zelfs zijn dat een vergunning wordt ingetrokken waarbij een festival niet meer opnieuw mag worden georganiseerd. Ons team aan specialisten dragen er zorg voor om jouw festival optimaal te plannen en levert getrainde en professionele beveiligers.
Beveiliging voor een festival inhuren


Festivalbeveiliging inhuren

Ruime ervaring

We hebben talloze festivals mogen voorzien van uitstekende festivalbeveiliging.

Full Service Dienstverlening

Samenwerken om u de beste festivalbeveiliging te bieden. 

ontzorgen

Niet alleen de beveiligers, we denken graag met u mee over de mogelijkheden.

introductie

Wat is festivalbeveiliging?

Festivalbeveiliging is een specialisatie binnen de beveiliging die zich richt op het in de hand houden van grote groepen mensenmassa. Festivalorganisatoren zijn verplicht om het evenement te voorzien van professionele beveiliging om vechtpartijen en illegale activiteiten zoals drugsgebruik tegen te gaan.

De gemeente stelt meerdere eisen van een organisatie voor het organiseren van een festival. Ook het beveiligingsplan speelt een belangrijke rol. Zo wordt er vaak uitgegaan van een minimaal aantal beveiligers per bezoekersaantallen. Denk bijvoorbeeld aan 1 beveiliger per 100 of 250 bezoekers, afhankelijk van het type festival.

Verantwoordelijkheden

Onze festivalbeveiliging

onopvallend aanwezig

predictive profiling

toegangscontroles en surveilleren

Totale ontzorging

Beveiliging voor een festival inhuren

Dutch Crowd Security heeft met trots reeds honderden festivals mogen voorzien van een compleet beveiligingsplan en met het inzetten van professionele beveiligers. Wij zeggen dan ook met overtuiging dat wij expert zijn op gebied van festivalbeveiliging. Het gehele project voeren wij in overleg samen met jou uit, zodat je op de hoogte bent van alle bijkomstige facetten. Wij zien een samenwerking dan ook niet alleen als het leveren van beveiligingsmedewerkers. Wij ondersteunen jouw organisatie met volledige toewijding. Naast het leveren van beveiligers denken wij graag met je mee over zaken zoals de kosten en planning.
Ontvang een offerte waar u blij van wordt
Wij streven er naar om binnen één uur tot maximaal één werkdag contact op te nemen.
wij zorgen voor veiligheid bij
Veilig naar en in je work :)
Beveiliging voor Tiffany & Co
En ook voor Dior leveren wij beveiliging
Wij beveiligen voetbalwedstrijden voor Ajax en Nederland in de Johan Cruijff Arena
Goede pakken hebben goede beveiliging nodig.
MAC
gemeente amsterdam
Wij werken voor het Steigenberger Airport Hotel
En ook voor Casino Merkur leveren wij beveiliging
En ook voor Pllek leveren wij beveiliging
En ook voor vingino leveren wij beveiliging
Bijenkorf

Richtlijnen en werkzaamheden beveiliging bij festival

De werkzaamheden van onze beveiligers zijn zeer uiteenlopend. Niet alleen voeren wij toegangscontroles uit en surveilleren we tijdens het festival. Onze beveiligers zijn ook getraind om calamiteiten te voorkomen. Dit doen wij door actief gebruik te maken van predictive profiling. Daarnaast spelen onze beveiligers ook als gastheer, aanspreekpunt en representeren zij het festival.Benieuwd wat onze beveiligers tijdens het festival allemaal uitvoeren? Je leest alles over de werkzaamheden op deze pagina.

Predictive Profiling

Predictive profiling is een beveiligingsmethodiek die is ontwikkeld om mogelijke dreiging of diefstal al in een vroeg stadium te onderkennen. In plaats ven het handelen als het al gebeurd is, worden problemen tijding ingeschat en hierdoor voorkomen. Als predictive profiler kijk je heel nauwgezet naar uiterlijke kenmerken, gedragspatronen (en afwijkingen daarin) en andere opvallende dingen.

Toegangscontrole

De toegangscontrole verloopt volgens de bezoekersvoorwaarden van het evenement of de evenementenlocatie. Deze voorwaarden worden opgesteld door de organisator van het evenement. De beveiligingsorganisatie en de vergunningverlener kunnen hierbij adviseren. Bezoekersvoorwaarden moeten voorafgaand aan het evenement duidelijk worden gecommuniceerd. Zodat bezoekers vooraf kennis kunnen nemen van de wijze waarop toegangscontrole plaatsvindt. Op de tickets die vooraf zijn verkocht staan vaak wel algemene voorwaarden van de ticketservice maar niet altijd de bezoekersvoorwaarden van het evenement. Als een bezoeker pas voor het eerst bij het bezoek aan het evenement kennis kan nemen van de bezoekersvoorwaarden, is er nauwelijks nog een mogelijkheid om van het bezoek af te zien. We adviseren daarom de bezoekersvoorwaarden op het entreebewijs te vermelden of in ieder geval een verwijzing naar de voorwaarden op de website van de organisator op te nemen. Voor evenementen zonder kaartverkoop volstaat het om de bezoekersvoorwaarden bij de entree te tonen. Bestaande evenementenlocaties verwijzen veelal naar de bezoekersvoorwaarden op hun website. Toegangscontrole is een belangrijke taak van een evenementenbeveiliger. Het uitvoeren van een gedegen toegangscontrole brengt beveiliging en dienstverlening samen.

Aspecten van de toegangscontrole bij evenementen:

  • controle op een geldig entreebewijs
  • doorverwijzen van bezoekers
  • uitvoeren van een privaatrechtelijke oppervlakkige veiligheidsfouillering (POV), waarbij gecontroleerd wordt op voorwerpen die de veiligheid van het evenement 8 Richtlijnen Evenementenbeveiliging negatief kunnen beïnvloeden of niet te verenigen zijn met het beleid van de organisator. Voorbeelden: verboden wapens, verboden middelen, eigen drank en voedingsmiddelen;
  • controle op het dragen van polariserende of intimiderende groepskenmerkende kleding
  • controle op de algehele toestand van de bezoeker
  • controle van de identiteit en leeftijd.