Een beveiligingspartner hebben is belangrijk, zowel in de betere als mindere periodes. Een beveiligingspartner zorgt met behulp van een gastvrije houding en een anticiperende aanpak voor veiligheid. De gastvrije houding en anticiperende aanpak is nu, in tijden van het Coronavirus, belangrijker dan ooit. De behoefte aan beveiliging veranderd. Supermarkten en leegstaande panden moeten nu beveiligd worden en door drukte in de zorg is daar nog meer beveiliging nodig als normaal.
Per situatie en per bedrijf is er een andere behoefte aan beveiliging. Beveiliging is er in veel verschillenden vormen en niveaus. Om een zo hoog mogelijke kwaliteit van beveiliging te leveren, moet elke situatie op zichzelf bekeken worden. Hierbij kun je denken aan beveiliging op festivals, surveillance op een bouwterrein, toegangscontrole bij zorgcomplexen of andere objectbeveiliging.
Samen met een beveiligingspartner ga je kijken naar verschillende oplossingen om de beveiliging zo goed mogelijk te laten aansluiten op jouw situatie. Het is belangrijk dat een beveiligingspartner zich flexibel kan aanpassen naar uw wensen van beveiliging.
Het is voor zowel medewerkers als bezoekers van een organisatie belangrijk dat zij zich veilig voelen. Veel organisaties nemen het beveiligingsplan enkel door bij de start van de samenwerking of kort nadat deze nieuwe samenwerking is gestart. Dit blijkt alleen niet voldoende te zijn. Er moet herhaaldelijk gekeken worden naar of de behoeften van een organisatie nog wel aansluiten op het beveiligingsplan. Deze behoeften kunnen namelijk anders zijn naar aanleiding van bijvoorbeeld een verbouwing.
Een beveiligingspartner die met je meedenkt, komt zelf ook met tips en aanbevelingen. Tijden veranderen en zo ook de wensen van beveiliging. Vroeger was hang- en sluitwerk voldoende om te voorkomen dat een organisatie bestolen werd. Tegenwoordig is het misschien wel nog belangrijker om de digitale toegangsdeur goed af te sluiten.
Naast de mate van beveiliging, is de mate van hospitality een punt waar goed over na moet worden gedacht. In hoeverre is hospitality belangrijk voor de situatie waarin de organisatie zich verkeerd en in hoeverre sluit dit aan op het beveiligingsplan? Samen met jouw beveiligingspartner ga je dit uitwerken.
Een beveiligingspartner denkt mee met jouw situatie en past zich aan op deze situatie, geeft advies, toont een anticiperende aanpak, heeft kennis van bouwkundige-, organisatorische-, elektronische- en digitale beveiliging en weet welke mate van hospitality voor jouw organisatie belangrijk is. Naast deze punten, zijn de volgende punten ook van belang bij het kiezen van een beveiligingspartner. Deze punten bieden geen optimale garantie voor een perfecte samenwerking, maar dienen als hulpmiddel om te bepalen of je inderdaad met een partij de samenwerking aangaat die past bij jouw organisatie.
Het is belangrijk dat een beveiligingsbedrijf voldoet aan onderstaande certificering:
Wet op de Particuliere Beveiligingsbedrijven en Recherchebureaus (WPBR). Alle particuliere beveiligingsbedrijven vallen onder deze wet en moeten een vergunning krijgen bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. Verder zijn er veel organisaties die er op letten of het handelen van beveiligingspartners volgens de juiste CAO (CAO Veiligheidsdomein of de CAO Particuliere Beveiliging) verloopt.
Een juist beveiligingsplan opstellen gaat alleen samen. Het is van belang een beveiligingspartner te hebben die bij je past. Zoals eerder genoemd zijn alle situaties anders en is daarom de mate van beveiliging altijd verschillend. Bent u op zoek naar hulp om het juiste beveiligingsbeleid, passend bij jouw organisatie, op te stellen? Neem dan gerust contact met ons op!