Beveiligingsplan

Hoe dek jij je risico's af?

Zekerheid over de kwaliteit van jouw beveiliging.
Ontwikkel een beveiligingsplan om zeker te zijn dat je geen steekjes laat vallen.

waarom

wat is een beveiligingsplan?

Of het nu gaat om het beveiligen van een winkelpand, een bouwplaats, een festival of andere locaties/evenementen; Beveiliging is een belangrijk topic. Een beveiligingsplan vormt hierin het startpunt. In dit document staan alle belangrijke zaken en maatregelen die jij, of de partijen die je hiervoor inschakelt, neemt omtrent de beveiliging van de desbetreffende locatie.

Belangrijke externe partijen binnen het beveiligingsplan zijn jouw verzekeraar en het beveiligingsbedrijf. Kort gezegd bevat het beveiligingsplan jouw wensen omtrent beveiliging, de eisen van jouw verzekeraar en zorgt het beveiligingsbedrijf voor een correcte uitvoering.

Waarom?

Doel beveiligingsplan

Het voornaamste doel van een goed beveiligingsplan is het afdekken van risico’s en het omschrijven van de manieren waarop u, middels beveiliging, zorgt voor het afdekken hiervan.

Ons pand aan de buitenkant
Video afspelen

Inhoud beveiligingsplan

In een beveiligingsplan omschrijf je de risico’s die je loopt als bedrijf, evenals de risico’s die jouw personeel en/of producten lopen. Per risico koppel je hier vervolgens de maatregelen aan die je neemt om de risico’s af te dekken. Deze maatregelen kunnen zich in een drietal verschillende categorieën vallen: Bouwkundige, Organisatorische en Elektronische maatregelen.

Een goed beveiligingsplan neemt, naast de afgedekte risico’s, ook de zogenaamde restrisico’s in acht. De restrisico’s zijn de geaccepteerde risico’s die je niet bestrijdt met een beveiligingsmaatregel.

Beveiligingsplan volgens Dutch Crowd Security

Bovenstaande inhoud omschrijft een gedegen basis voor een beveiligingsplan. Het omschrijft simpelweg de risico’s die je loopt en de maatregelen die je neemt om deze risico’s af te dekken.

Dit basisplan volstaat echter niet voor grotere of complexe beveiligingsvraagstukken, denk aan een groot evenement of een bedrijfslocatie met dure goederen/installaties. In deze gevallen wil je, naast het beschrijven van de risico’s en maatregelen, ook de interventie-activiteiten omschrijven waarmee je ongewenste handelingen wilt beëindigen.

Dit uitgebreide beveiligingsplan omvat in deze gevallen onderstaande onderdelen:

  • Inleiding
  • Hoe is de beveiliging geregeld
  • Af te dekken risico’s
  • Welke maatregelen neem je?
  • Incidentscenario’s
  • Restrisico’s

Hulp of ondersteuning bij het samenstellen van jouw beveiligingsplan? Onze security experts helpen je graag met advies over de juiste samenstelling. Neem gerust contact met ons op om jouw beveiligingsplan te laten beoordelen.

Ga jij (binnenkort) een beveiligingsplan maken?

Dan heb je wellicht behoefte aan een goed voorbeeld van een beveiligingsplan. Om een goede leidraad te geven hoe jouw beveiligingsplan eruit moet komen te zien kun je via onderstaand formulier een gratis beveiligingsplan checklist downloaden.

Download de gratis checklist

Benieuwd wat er in een beveiligingsplan staat? Download nu de gratis checklist.

Over Dutch Crowd Security

Bij Dutch Crowd Security werken we met een vast team van 150 gekwalificeerde en gescreende beveiligers. Als professioneel beveiligingsbedrijf zijn we gecertificeerd door het Ministerie van Veiligheid en Justitie en voldoen we aan alle normen die zijn gesteld in het Keurmerk Evenementenbeveiliging, het Keurmerk Beveiliging en de ISO 14001 en ISO 9001. We bieden beveiligingsdiensten op maat door heel Nederland en beveiligen uiteenlopende evenementen, bedrijven, projecten en personen. We werken regelmatig samen met zzp’ers om ook grote beveiligingsvraagstukken op te lossen. Hierdoor zijn we flexibel inzetbaar voor zowel kleine als grote beveiligingsopdrachten.

Ontvang een offerte waar u blij van wordt
Wij streven er naar om binnen één uur tot maximaal één werkdag contact op te nemen.