Overzicht alle Topics

Voorbereiden op het 'nieuwe normaal'

Leestijd: 2 minuten

Gisteren werd tijdens de persconferentie duidelijk dat de afstandsregel van 1,5 meter de komende maanden nog niet zal verdwijnen. De minister heeft bedrijven opgeroepen om na te denken over hoe het ‘nieuwe normaal’ er voor bedrijven uit zal gaan zien, wanneer maatregelen afgebouwd gaan worden. De aankomende periode is het belangrijk om nieuwe interne veiligheidsmaatregelen te bepalen. Is jouw organisatie voorbereid op de “anderhalve-meter-economie”?

Anderhalve-meter-economie

Wanneer maatregelen versoepeld kunnen worden zijn bedrijven die hun deuren weer willen openen genoodzaakt om na te denken over hoe zij de 1,5 meter afstand kunnen waarborgen voor bezoekers, medewerkers, reizigers, etc. Zaken zoals de toegestane capaciteit, het beheersen en inspelen op risico’s komen naar voren. Zoals de minister heeft aangegeven zullen niet alle maatregelen in één keer worden opgeheven. Er zal gewerkt gaan worden binnen de maatregelen die de overheid stelt. Ook is aangegeven dat de maatregelen van het een op het andere moment kunnen wijzigen. Dit houdt in dat het niet zeker is welke maatregelen blijvend zijn en welke worden opgeheven. Dit betekent dat een veiligheidsplan schaalbaar moet zijn.

Analyse en advies

In een normale situatie wordt al nagedacht over het maximaal aantal aanwezigen in een ruimte. Nu wordt deze rekensom gecompliceerder omdat er een nieuwe factor bijkomt gebaseerd op de eisen van Social Distancing. Hierbij wordt het nog belangrijker om in- en uitstroom van bezoekers, medewerkers of reizigers te controleren en beheersen.

Wij adviseren en ondersteunen je bij het opstellen en uitvoeren van een veiligheidsplan. Wij begrijpen dat de getroffen maatregelen zorgen voor vragen die je hebt over het (her)openen van jouw organisatie en helpen je graag met onze ervaring een gedegen plan op te stellen.

Neem gerust vrijblijvend contact op:

Dutch Crowd Security

Dennis van de Oetelaar - Algemeen Directeur (DGA) Dutch Crowd Security B.V.

Email: [email protected]

Telefoon: 0858229600

phone-handsetarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram