Overzicht alle Topics

Werken als beveiliger voor Dutch Crowd Security

Leestijd: 2 minuten
Overzicht alle Topics

Werken als beveiliger voor Dutch Crowd Security

Leestijd: 2 minuten

Ben je benieuwd hoe het is om te werken als beveiliger voor Dutch Crowd Security? Lees dan het verhaal van Khalid, die al 6 jaar met veel plezier voor Dutch Crowd Security werkt. We vroegen hem over zijn baan als beveiliger, hoe een gemiddelde werkdag eruit ziet en wat hij het leukst vindt aan zijn werk.

Beveiliger detailhandel

Khalid werkt op dit moment als beveiliger in een winkel. Zijn werkdag begint hij door zich te melden bij de manager en het personeel. Vervolgens houdt hij een kort gesprekje met de manager om eventuele bijzonderheden te bespreken. Dan doet hij zijn rondes.

 

Khalid: “Samengevat bestaat mijn werk uit het voorkomen van diefstal en agressie. Hiervoor ben ik voortdurend mensen aan het observeren en zorg ik ervoor dat ik zichtbaar

aanwezig ben in de winkel, zodat iedereen weet dat de winkel beveiligd is.”

Omgaan met agressie

Toch heeft Khalid het ook wel eens meegemaakt dat mensen agressief worden, bijvoorbeeld omdat zij het er niet mee eens zijn dat hij hen ergens op aanspreekt. Het kan ook dat iemand iets gestolen heeft en een uitweg zoekt om van de situatie af te komen. “Dan gaan mensen nog wel eens dingen roepen of fysiek geweld gebruiken,” legt Khalid uit. “Maar door mijn opleidingen en werkervaring weet ik hoe ik hiermee om moet gaan, dus daar schrik niet van.”

Het belang van goede communicatie

Meestal komt het gelukkig niet zo ver. “Wat veel mensen onderschatten is hoe belangrijk communicatie is voor het vak als beveiliger,” vertelt Khalid. “Het gaat niet altijd om actie. Door goed te observeren, situaties goed in te schatten, en duidelijk te communiceren, kun je 99% van de situaties al oplossen.”

Elke dag is anders

Over de vraag wat er zo leuk is aan het werk als beveiliger hoeft Khalid niet lang na te denken. “Geen dag is hetzelfde,” antwoord hij. “Je weet van tevoren nooit wat er die dag gaat gebeuren. Natuurlijk zijn er ook dagen dat er weinig spannends gebeurt, maar die maak ik ook leuk. Bijvoorbeeld door extra service te verlenen aan de winkeliers, of klanten te helpen met inpakken.”

Betrouwbaarheid

De reden dat hij al zo lang met plezier voor Dutch Crowd Security werkt? “DCS is een betrouwbare werkgever, die zijn afspraken altijd nakomt. Dat is voor mij het belangrijkste.”

Interesse in werken voor Dutch Crowd Security?

Heb je interesse om te werken voor Dutch Crowd Security? Je kunt bij ons aan de slag in de winkelbeveiliging, kantoorbeveiliger, beveiliger voor zorginstellingen, persoonsbeveiliger, objectbeveiliger en meer. Alle openstaande vacatures vind je hier.

phone-handsetarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram