Overzicht alle Topics

Nieuwe methode voor afhandeling winkeldiefstallen

Leestijd: 1 minuut
Overzicht alle Topics

Nieuwe methode voor afhandeling winkeldiefstallen

Leestijd: 1 minuut

De politie start 6 april met een nieuwe methode van afhandeling van door first offenders gepleegde winkeldiefstallen en internetaangifte. De voorbije maanden heeft onder de noemer ‘betekenisvolle afhandeling van winkeldiefstal voor meerderjarige first offenders’ een succesvolle pilot plaatsgevonden.

 

De nieuwe methode levert voordelen op voor zowel winkeliers als de politie. Het hele proces is gebruikersvriendelijker en zorgt voor een veel efficiëntere afhandeling, aldus de politie. De nieuwe methode brengt voor de winkelier twee belangrijke wijzigingen met zich mee. De eerste is dat de aangifte digitaal kan worden gedaan (ook via de smartphone) op www.politie.nl/winkeldiefstal. De tweede is dat meerderjarige first offenders kunnen (onder voorwaarden) een reprimande krijgen.

Publiek-private samenwerking

Meer informatie over de nieuwe manier van werken is te vinden in een overzichtelijke infosheet. Wie wil weten hoe het in de praktijk werkt, kan een instructiefilm bekijken. Deze geeft een nagespeelde situatie weer, waarin de verdachte medewerking verleent, maar dat is niet altijd het geval.
De nieuwe methode komt als vervanging van de huidige systemen waarmee meldingen en aangiftes worden afgehandeld. De pilot is uitgevoerd in publiek-private samenwerking met de politie, het Openbaar Ministerie en meerdere winkeliers(verenigingen).

 

Bron: beveiligingsnieuws.nl

phone-handsetarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram