Overzicht alle Topics

Beveiliging van profvoetballers

Leestijd: 2 minuten

In mei 2021 werd de woning van PSV-aanvaller Eran Zahavi op brute wijze overvallen. Op het moment van de overval was Zahavi zelf onderweg naar Tilburg voor een duel met Willem II. Zijn vrouw en kinderen waren wél thuis. Deze overval wakkerde opnieuw de discussie aan over de veiligheid van profvoetballers in Nederland. Zij zijn namelijk vaker slachtoffer van deze vorm van criminaliteit. Meer over de beveiliging van profvoetballers in dit artikel.

Brute overval op woning Eran Zahavi

De reden dat deze overval de discussie over de beveiliging van profvoetballers weer doet oplaaien spreekt voor zich: het gaat hier niet enkel om inbraak en het stelen van waardevolle spullen, wat op zichzelf al erg genoeg is. 

Tijdens de overval werden de vrouw en de kinderen van Zahavi vastgebonden. Ook kregen zij tape over hun mond geplakt. Bovendien knipten de criminelen haren van de vrouw van Zahavi af, mogelijk om zo toegang te krijgen tot waardevolle goederen in het huis. De overval duurde in totaal maar liefst veertig minuten en heeft een grote indruk gemaakt op de gezinsleden.

Meer aandacht voor beveiliging van profvoetballers 

Professionele voetballers en hun familie worden vaker slachtoffer van (gewelddadige) overvallen. De vaak rijke voetballers zijn een gemakkelijk doelwit, omdat ze vaak van huis zijn. Bovendien is het algemeen bekend wanneer de voetballer in kwestie niet thuis is, omdat hij of zij een wedstrijd moet spelen. 

Oud-profvoetballer Any van der Meijde vindt dan ook dat er meer aandacht moet komen voor de beveiliging van profvoetballers in de voetbalwereld, zegt hij tegen RTL-nieuws.  Ook hij maakte mee dat zijn huis werd leeggeroofd tijdens een wedstrijd. 

Elektronische beveiliging en persoonsbeveiliging 

Wat kun je hier als profvoetballer zelf tegen doen? Zoals eigenlijk voor alle bekende en rijke personen, is het ook voor profvoetballers verstandig om de beveiliging van hun woning, hun persoon en hun gezin, serieus te nemen. Er zijn twee vormen van beveiliging waar je als profvoetballer baat bij kunt hebben: elektronische beveiliging en persoonsbeveiliging

Elektronische beveiliging werkt afschrikwekkend tegen inbrekers en overvallers. Mochten zij toch een poging wagen, dan worden zij snel gedetecteerd en worden de hulpdiensten direct ingeschakeld. Meer over elektronische beveiliging lees je hier.

De inzet van persoonsbeveiliging werkt ook preventief op overvallen. Bovendien zullen persoonsbeveiligers passend handelen wanneer men toch probeert een overval te plegen. 

In veel gevallen is een combinatie van elektronische beveiliging en persoonsbeveiliging de beste optie.

Meer weten over beveiliging voor profvoetballers?

Ben je profvoetballer en wil je meer informatie over beveiliging? Neem dan contact met ons op of vraag een offerte aan. 

phone-handsetarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram