Overzicht alle Topics

Elektronische beveiliging inzetten

Leestijd: 2 minuten

Dutch Crowd Security is hét beveiligingsbedrijf van Nederland. Beveiliging is een breed begrip. Het betreft het geheel aan maatregelen om mensen en objecten te beschermen tegen schadelijke invloeden, zoals: criminaliteit, terrorisme, diefstal, fraude en verduistering. Het doel van beveiliging is het verminderen van de risico’s en het verhogen van de veiligheid. Hieronder valt fysieke beveiliging, maar ook technische of elektronische beveiliging. Over dit laatste lees je meer in dit artikel.

Wat is elektronische beveiliging?

Veel moderne beveiliging is elektronisch. Bij elektronische beveiliging denk je al gauw aan camerasystemen, alarmsystemen met sensoren en bewegingsmelders, en deur/raam-detectie. Maar ook branddetectie-middelen, zoals rookmelders, koolstofmonoxidemelders en thermische melders vallen onder de term ‘elektronische beveiliging’. 

Ten slotte bestaan er verschillende vormen van elektronische toegangscontrole, waarmee u controle houdt op wie toegang heeft tot uw woning of bedrijf, of bepaalde ruimten. Denk aan toegangscontrole op één of meerdere deuren en poorten met slagbomen. Ook identificatie van personen d.m.v. codes, badges of vingerafdrukken valt onder elektronische toegangscontrole. 

Het nut van elektronische beveiliging

De voordelen van elektronische beveiliging zijn groot. Hieronder noemen we de belangrijkste: 

  • De zichtbare aanwezigheid van camera’s en andere beveiligingssystemen schrikken veel inbrekers, vandalisten en andere kwaadwillenden af. 
  • Wanneer een inbreker of andere kwaadwillende toch een poging waagt om het gebouw binnen te dringen, vindt onmiddellijk een alarmmelding plaats en worden de hulpdiensten ingeschakeld. 
  • In tegenstelling tot fysieke bewaking hoeft niet voortdurend een persoon aanwezig te zijn. Hierdoor is elektronische bewaking op de lange termijn vaak goedkoper en met name geschikt voor bedrijven en woningen die 24/7 bewaakt moeten worden.
  • Branddetectiemiddelen kunnen brand detecteren nog vóór het door een mens opgemerkt wordt. Voor bedrijven zijn deze middelen dan ook vaak verplicht. 

Zakelijke en privébeveiliging

Elektronische beveiliging kan zowel zakelijk als privé worden ingezet. Privé gaat het meestal om beveiliging tegen inbraak. Hiervoor zijn camerasystemen, eventueel met koppeling aan een meldcentrale, vaak voldoende. Maakt u zich zorgen over uw eigen veiligheid, bijvoorbeeld omdat u een bekend persoon bent of u wordt bedreigd? Dan kan meer uitgebreide beveiliging nodig zijn. Een combinatie van elektronische beveiliging en fysieke beveiliging is dan vaak verstandig.

Voor zakelijke beveiliging zijn veel factoren van belang: het soort bedrijf, de waarde van uw spullen, de gevoeligheid van de gegevens waarmee u werkt en nog veel meer. Bij sommige bedrijven is enkel camerabeveiliging voldoende, bij andere bedrijven is groter geschut nodig, of een combinatie van camerabeveiliging en fysieke beveiliging. 

Vraag nu een gratis offerte aan

Welk beveiligingsvraagstuk u ook heeft, Dutch Crowd Security helpt u graag verder. Benieuwd of elektronische beveiliging een goede oplossing is voor u, of toch beter fysieke beveiligers, of een combinatie van beide? Wij helpen u graag aan de oplossing die het beste bij uw situatie past. Vraag gratis een offerte aan. 

phone-handsetarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram