Overzicht alle Topics

Wat doet zorgbeveiliging en waarom is dit zo belangrijk?

Leestijd: 1 minuut

Zorgbeveiliging is een van de sectoren waarin Dutch Crowd Security werkzaam is. Door de bijzondere aard van zorginstellingen is elke situatie anders en zorgt Dutch Crowd Security voor een bijpassend beveiligingsplan. De zorgbeveiligers van Dutch crowd Security kunnen bijvoorbeeld de bezoekersregistratie of receptiediensten uitvoeren, hulpverlening bieden bij ongevallen of controlerondes uitvoeren.

Wat doet een zorgbeveiliger?

Een bezoeker, patiënt of medewerker ziet bij binnenkomst van de zorginstelling als eerste de zorgbeveiliger. De zorgbeveiliger laat hierbij de eerste indruk achter. Het is dus belangrijk dat de zorgbeveiliger veiligheid uitstraalt. Hier zorgt hij voor in samenwerking met de andere beveiligers en de zorginstelling.

Zorgbeveiliging is een vak apart en is zeker niet voor iedere beveiliger weggelegd. De verschillende sectoren van beveiliging vragen verschillende vaardigheden. Het is belangrijk dat de zorgbeveiliger voldoet aan de volgende vaardigheden:

  • Representatief;
  • Vastberaden;
  • Communicatief sterk;
  • Gastvrij;
  • Empatisch vermogen.

Dutch Crowd Security blijft continue haar beveiligers trainen om er zo voor te zorgen dat de zorgbeveiligers kunnen ingrijpen in elke situatie.
De zorgbeveiligers kunnen zich goed inleven in de doelgroep van de zorginstelling en zijn getraind om hier op de juist manier mee om te gaan.

phone-handsetarrow-right