Overzicht alle Topics

Waarom jouw winkel een winkelsurveillant nodig heeft

Leestijd: 3 minuten

Een winkelsurveillant is een beveiliger die gespecialiseerd is in het beveiligen van jouw winkel. De winkelsurveillant zie je daarom ook regelmatig staan bij grote winkelketens en warenhuizen. Enkel de zichtbaarheid van deze beveiligers werkt al preventief tegen winkeldiefstal, molest en overlast.

Last van winkel derving?

Heeft jouw winkel veel last van derving? Denk hierbij aan diefstal, vernieling of fraude. Nederland heeft de meeste last van derving in winkels binnen europa. Elektronica zaken hebben jaarlijks te maken met een derving van 2,73% van de omzet. 73% hiervan is toe te wijden aan winkeldiefstal. Het meest vervelende nog is dat 40% van alle winkeldiefstal is toe te wijden aan eigen personeel.

Wat is winkel derving

Winkel derving is een ruim begrip, maar kort uitgelegd is derving de omzet (verkoop waarde van producten) binnen retail organisaties, die door interne of externe oorzaken niet in de kassa wordt geregistreerd. De engelse term is dat ook niet voor niets ‘loss’.

​Ondernemers hebben voornamelijk te maken met criminele derving. Onder criminele derving valt diefstal, vernieling en fraude. Hiernaast kunnen ondernemers ook te maken krijgen met producten die over een houdbaarheidsdatum lopen of kassa fouten die gemaakt worden.

Hoe voorkom ik winkel derving?

Winkel derving heeft voornamelijk kwaadwillende mensen als boosdoener. Het meest vervelende is dat dit ook vaak personen zijn van binnen in de organisatie. Winkelsurveillance voorkomt al een groot deel van de winkel derving. Wanneer beveiligers actief verplaatsen door de winkel zal enkel de aanwezigheid de derving al laten afnemen. Ook het gebruik van elektronische beveiliging zal helpen tegen derving. Alarmen schrikken mensen af om diefstal te plegen. Door onze beveiligers in te huren kun je winkel derving voorkomen.

winkelbeveiliging

Winkelbeveiliging

Een winkelsurveillant helpt je bij het beveiligen van jouw winkel. Winkelsurveillantes van Dutch Crowd Security helpen niet alleen met surveillance maar denken ook actief mee bij de verbetering van jouw beveiligingsmaatregelen. Zo kijken kunnen zij kijken naar de huidige maatregelen en kijken wat er zou kunnen worden verbeterd. Als het risico bestaat dat er s’nachts calamiteiten plaatsvinden is het ook mogelijk om beveiligers in te huren voor de nacht.

Een veiliger gevoel voor jouw klanten

Een winkelsurveillant is er niet alleen voor het beschermen van jouw producten maar is er ook om ervoor te zorgen dat winkelende personen een veilig gevoel hebben. Wanneer er een piek drukte is binnen jouw winkel kunnen mensen overwelmd raken van de drukte. Een winkelsurveillant geeft hun een gerust gevoel dat er iemand is die een oogje in het zeil houdt. Klanten doen namelijk niet alleen onaardig tegen personeel, maar kunnen ook onaardig zijn tegenover elkaar.

Gastheren en -vrouwen voor uw winkel

Niet elke klant is een winkeldief. Daarom is het belangrijk dat een winkelsurveillant geen overheersend gevoel geeft bij klanten maar dat de surveillant ook een persoon is die ze kunnen aanspreken. Ook het aanspreken van klanten gebeurt op een respectvolle manier. In plaats van dat iemand een regel “moet” naleven leggen ze de “waarom” achter de regel uit. Door mensen de verantwoordelijkheid te laten inzien van regels houden mensen zich sneller aan de huisregels. In het algemeen heeft dit een positief effect op de sfeer binnen de winkel.

Winkelsurveillant met een grijze pas

Om als winkelsurveillant aan het werk te mogen moet een surveillant in het bezit zijn van een grijze pas. De grijze pas is een legitimatiebewijs voor beveiligers die aantoont dat zij bevoegd zijn voor het uitvoeren van beveiligingswerkzaamheden. Deze pas is dan ook maar 3 jaar geldig en moet daarna vernieuwd worden. Dit waarborgd te kwaliteit van de winkelsurveillant. De winkelsurveillant moet ten alle tijden zijn grijze pas bij zich hebben tijdens de werkzaamheden.

Beveiligers in opleiding beschikken over een groene pas. Deze is maar voor 12 maanden geldig.

Taken winkelsurveillant

Een winkelsurveillant heeft in het algemeen twee focus pijlers: Zorgdragen dat het winkelende publiek en de werknemers zich veilig voelen en de opdrachtgever helpen bij het beperken van derving.

Beperken van winkeldiefstal

73% van derving heeft te maken met winkeldiefstal. Een winkelsurveillant heeft dan ook de taak dit te verminderen en zo veel mogelijk te voorkomen. Dit doet de beveiliger door in gesprek te gaan met klanten en een proactieve aanwezigheid te tonen binnen de winkel. Daarnaast moet een winkelsurveillant een goed oog hebben voor winkeldiefstal. Geen enkele winkel dief in hetzelfde. Er is ook geen vast profiel te schetsen van een winkeldief. De ervaring van een winkelsurveillant helpt daarbij van het herkennen van potentiële winkeldieven of veelplegers.

Eigenschappen van een winkelsurveillant

Een winkelsurveillant moet zich in zijn werkzaamheden proactief opstellen en zijn eigen plan opstellen. Daarnaast moet een winkelsurveillant flexibel zijn, geen een situatie is hetzelfde. In elke winkel en elke stad zijn de bezoekers en daarom ook de werkzaamheden anders. Hierdoor is het hebben van standvastigheid en aanpassingsvermogen extra van belang.

phone-handsetarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram