Overzicht alle Topics

Trends en ontwikkelingen in de beveiliging in 2023

Leestijd: 2 minuten
Overzicht alle Topics

Trends en ontwikkelingen in de beveiliging in 2023

Leestijd: 2 minuten

De particuliere beveiligingsbranche staat niet stil. Van het omgaan met arbeidskrapte tot digitalisering en duurzaamheid, er zijn veel interessante trends en ontwikkelingen die de toekomst van de branche bepalen. In dit artikel bespreken we de vijf belangrijkste trends en ontwikkelingen in de beveiligingsbranche in 2023. 

1. Krapte op de arbeidsmarkt

Een van de grootste uitdagingen voor beveiligingsbedrijven in 2023 is de krapte op de arbeidsmarkt. Het vinden van gekwalificeerde beveiligers is een steeds groter probleem, met als gevolg dat beveiligingsbedrijven moeite hebben om aan de vraag te voldoen. Dit leidt tot een bedreiging voor de kwaliteit van de dienstverlening en het niveau van de service dat beveiligingsbedrijven kunnen bieden. 

2. Grotere waardering voor het beroep van beveiliger

Een positieve ontwikkeling die we in 2023 kunnen verwachten is de herwaardering van het beroep van beveiliger. Door de krapte op de arbeidsmarkt en de toenemende vraag naar beveiliging zijn beveiligers steeds belangrijker geworden. In januari 2023 is de CAO voor beveiligers verlengd, wat heeft geleid tot een gemiddelde salarisverhoging van 14,5%. Dit is een belangrijke stap om het beroep van beveiliger te herpositioneren en het aantrekkelijker te maken voor nieuwe werknemers.

3. Technologie speelt een steeds belangrijkere rol

In de fysieke beveiligingsbranche gaat technologie een steeds belangrijkere rol spelen. Bedrijven die technologie omarmen, hebben een voorsprong op de concurrentie. Er zijn verschillende technologische trends die we in 2023 kunnen verwachten. Een belangrijke trend is kunstmatige intelligentie (AI), dat kan worden gebruikt voor geavanceerde videobewaking en video-analyse. Andere trends zijn mobiele applicaties voor workforce management en automatisering van bedrijfsprocessen.

4. Nieuwe regels en wetgeving

In 2023 worden nieuwe regels en wetgeving verwacht die betrekking hebben op cybersecurity en de bescherming van persoonsgegevens. Bedrijven moeten zich bewust zijn van deze ontwikkelingen en zich aanpassen aan de veranderende eisen en verwachtingen van klanten.

5. Duurzaamheid ook binnen de beveiligingsbranche steeds belangrijker

Bedrijven willen graag duurzamer opereren, ook als het gaat om beveiliging. Gelukkig is het op een verantwoorde manier omgaan met middelen, omgeving, personeel, opdrachtgevers en collega’s al ingeburgerd in de veiligheidsbranche. Concreet verwachten we dat beveiligingsbedrijven steeds meer rekening zullen houden met duurzaamheid door gebruik te maken van groene energie, minder afvoer van goede apparatuur, geen onnodig energieverbruik, het gebruik van elektrische auto’s etc. 

Dutch Crowd Security

Ons team van deskundige beveiligingsprofessionals is altijd op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de beveiliging en werkt proactief om bedreigingen te identificeren en aan te pakken. Of het nu gaat om het beveiligen van een bedrijf, woning, of evenement, wij bieden de meest geavanceerde beveiligingsoplossingen. Neem vandaag nog contact met ons op om te zien hoe wij u kunnen helpen.

phone-handsetarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram