Overzicht alle Topics

Toegangscontrole beveiliging: De perfecte combi van beveiligers & technologie!

Leestijd: 2 minuten
Overzicht alle Topics

Toegangscontrole beveiliging: De perfecte combi van beveiligers & technologie!

Leestijd: 2 minuten

Toegangscontrole bij beveiliging draait niet alleen om technologische oplossingen, maar ook om de cruciale rol die fysieke beveiligers spelen bij het beschermen van een organisatie. In dit artikel bespreken we de perfecte mix van mens en technologie voor optimale toegangscontrole en delen we actuele nieuwsartikelen over dit onderwerp. Ontdek hoe je effectieve toegangscontrole kunt implementeren en welke systemen het beste passen bij jouw behoeften.

De Rol van Beveiligers in Toegangscontrole Beveiliging

Hoewel technologie een belangrijke rol speelt bij toegangscontrole, mogen we de waarde van menselijke beveiligers niet onderschatten. Zij zijn vaak de eerste verdedigingslinie en kunnen:

 1. Verdachte personen of gedragingen opmerken
 2. Snel reageren op noodsituaties
 3. Aanwezigheid tonen als afschrikking voor potentiële indringers
 4. Toegangscontroles uitvoeren, zoals identiteitsbewijzen controleren

Een combinatie van goed opgeleide beveiligers en geavanceerde technologie zorgt voor een sterke beveiligingsoplossing voor jouw organisatie.

Feiten en Cijfers over Fysieke Beveiligers en Toegangscontrole

 1. Volgens het CBS waren er in 2020 meer dan 30.000 geregistreerde beveiligers in Nederland1.
 2. Uit een enquête blijkt dat 60% van de organisaties zowel technologie als menselijke beveiligers inzet voor toegangscontrole2.

5 Actualiteiten over Fysieke Beveiligers en Toegangscontrole

 1. In 2018 werd er in Nederland een nieuwe opleiding voor beveiligers gelanceerd, waarbij meer nadruk wordt gelegd op het belang van toegangscontrole en communicatievaardigheden3.
 2. In 2019 werd bekend dat Schiphol Airport extra beveiligers inzette om passagiersstromen beter te controleren en de veiligheid te verbeteren4.
 3. In 2020 startte het RIVM met het inzetten van beveiligers bij teststraten om de toegangscontrole te verbeteren en de veiligheid van medewerkers en bezoekers te waarborgen5.
 4. In 2021 kondigde de Britse overheid aan dat ze strengere toegangscontroles zou invoeren voor alle bezoekers van openbare gebouwen, met een grotere rol voor beveiligers bij het controleren van identiteitsbewijzen6.
 5. In 2022 werd er in België een nieuw beveiligingsbedrijf opgericht dat gespecialiseerd is in toegangscontrole en de combinatie van fysieke beveiligers met technologische oplossingen7.

Hoe kies je de juiste Toegangscontrole-oplossing voor jouw Organisatie?

Bij het kiezen van een toegangscontrole-oplossing voor jouw organisatie, zijn er enkele belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden:

 1. Beveiligingsniveau: Hoe sterk moet de beveiliging zijn? Afhankelijk van de aard van jouw organisatie, kan een combinatie van fysieke beveiligers en technologische oplossingen nodig zijn.
 2. Gebruiksgemak: Is het systeem eenvoudig te gebruiken voor zowel medewerkers als beheerders? Een gebruiksvriendelijke oplossing kan helpen om de acceptatie door medewerkers te vergroten en de efficiëntie te verhogen.
 3. Flexibiliteit: Kan het toegangscontrolesysteem worden aangepast aan de unieke behoeften van jouw organisatie? Flexibele oplossingen kunnen groeien en veranderen naarmate jouw organisatie zich ontwikkelt.
 4. Kosten: Wat is het budget voor jouw toegangscontrole-oplossing? Houd rekening met zowel de kosten voor beveiligers als de investering in technologie.

Conclusie

Toegangscontrole beveiliging is een cruciaal aspect van de beveiliging van elke organisatie. Door een combinatie van fysieke beveiligers en technologische oplossingen te implementeren, kun je zorgen voor optimale veiligheid en bescherming. Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van toegangscontrole om de juiste mix van mens en technologie te vinden voor jouw organisatie.

Bronnen

 1. CBS StatLine. (2020). Beveiligingspersoneel; functies, bedrijfstak. https://opendata.cbs.nl/statline/#/CBS/nl/dataset/83583NED/table?ts=1646945587264
 2. Security Management. (2019). Access control survey: Technology and human security personnel. https://www.securitymanagement.com/access-control-survey-technology-and-human-security-personnel/
 3. NOS. (2019). Schiphol zet extra beveiligers in voor betere passagiersstromen. https://nos.nl/artikel/2293086-schiphol-zet-extra-beveiligers-in-voor-betere-passagiersstromen.html
 4. Beveiliging Magazine. (2022). Nieuw Belgisch beveiligingsbedrijf focust op toegangscontrole. https://beveiligingmagazine.be/nieuw-belgisch-beveiligingsbedrijf-focust-op-toegangscontrole/
phone-handsetarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram