Overzicht alle Topics

Planning evenementen komt rustig op gang

Leestijd: 2 minuten
Overzicht alle Topics

Planning evenementen komt rustig op gang

Leestijd: 2 minuten

Het jaar 2020 zal niet door veel mensen als hun favoriete jaar ooit genoemd worden. Dit geldt zeker voor mensen die werken in de evenementenbranche. Dankzij de coronacrisis was 2020 namelijk een verschrikkelijk jaar voor deze sector. Misschien zelfs het zwaarste jaar ooit, want er waren vrijwel geen festivals, sportevenementen, sportwedstrijden of culturele evenementen. Gelukkig komt de evenementenplanning nu weer rustig op gang. 

Iedereen snakt naar evenementen

Ook voor sportliefhebbers, cultuurfans en festivalgangers was 2020 geen goed jaar. En wat dacht je van evenementenbeveiligers: veel van beveiligingsbedrijven staan door de coronacrisis op omvallen. Het is voor veel mensen dan ook goed nieuws dat er langzaam aan plannen worden gemaakt om weer evenementen op te zetten.

Pilot events: back 2 live

Steeds meer partijen uit de evenementenbranche sloten zich aan bij een lobby richting Den Haag. Het doel: het opzetten van verschillende evenementen-experimenten. Door evenementen te organiseren onder strenge voorwaarden en gekoppeld aan onderzoek, wil de evenementenbranche erachter komen wat kan en wat niet. Dergelijke experimenten vonden buiten Nederland al even plaats. Inmiddels is ook Nederland gestart met verschillende pilot events. 

 

Onder de naam ‘Back 2 live’ worden op dit moment verschillende evenementen georganiseerd, waaronder:

 

  • concerten in Ziggo Dome
  • eredivisie voetbalwedstrijden met publiek
  • evenementen in het Beatrixtheater in Utrecht

 

Het publiek van deze experimenten bestaat op dit moment voor het overgrote deel uit mensen die zelf in de evenementensector werken. 

Evenementen zomer 2021

Voor het ‘gewone’ publiek is het dus nog even wachten voordat er weer gedanst kan worden op een concert of een biertje gedronken kan worden op een festival. Maar nu het vaccinatieprogramma is begonnen, lijkt er ook voor hen licht aan het einde van de tunnel: in de zomer van 2021 zou het grootste gedeelte van de Nederlanders ingeënt moeten zijn tegen het coronavirus. De evenementen voor deze zomer worden dan ook al gepland. Dat is ook nodig, want het plannen van een evenement kost nu eenmaal veel tijd. 

Beveiliging inhuren voor evenementen in 2021

Eén van de belangrijke punten bij het organiseren van evenementen is natuurlijk het inhuren van beveiliging. Ben jij van plan om deze zomer een evenement te organiseren? Wij staan te springen om weer in de evenementenbeveiliging aan de slag te kunnen. Vraag nu een offerte aan. 

phone-handsetarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram