Overzicht alle Topics

Mogelijk in juli alweer grote evenementen

Leestijd: 1 minuut

Waarschijnlijk kunnen in juli alweer evenementen plaatsvinden. Dat zegt staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken tegen nu.nl. Mochten evenementen toch niet door kunnen gaan, dan ontvangen de organisatoren een vergoeding voor de gemaakte kosten. Het is goed nieuws voor evenementenbeveiligers.

 

Als een evenement na 1 juli afgelast moet worden vanwege corona, krijgt de organisator 80 procent van de gemaakte kosten terug als gift en de rest als lening. Een regeling hieromtrent is vrijdag naar de Tweede Kamer gestuurd. De evenementenbranche heeft lang gelobbyd voor een garantiefonds, zodat men niet hoeft te wachten met voorbereidingen tot meer duidelijk wordt over het verloop van de coronacrisis. Veel kosten moeten al gemaakt worden lang voordat het evenement gepland staat. Het garantiefonds is bedoeld voor festivals, concerten, sportevenementen en zakelijke evenementen die tussen 1 juli en 31 december 2021 gaan plaatsvinden en die voor de coronacrisis ook al regelmatig gehouden werden. Evenementen die van het voorjaar naar het najaar worden verschoven, vallen ook onder de regeling, waarvoor het kabinet 385 miljoen euro heeft gereserveerd.

 

Vaccinaties
Hoewel rond juli iedereen die dat wil gevaccineerd kan zijn, verwacht het kabinet niet dat Nederland tegen die tijd alweer helemaal los kan gaan. Het zou kunnen dat tijdens evenementen nog bepaalde maatregelen gehandhaafd moeten worden, zoals sociale afstand, mondkapjes en sneltesten. Dat wordt dan een extra uitdaging voor de beveiliging. Er wordt op het moment ervaring opgedaan met evenementen om te leren onder welke voorwaarden deze kunnen plaatsvinden, zonder dat mensen elkaar besmetten. Volgens minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap hangt veel af van het aantal vaccinaties in welke vorm evenementen na 1 juli georganiseerd kunnen worden.

 

Bron: beveiligingnieuws.nl

phone-handsetarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram