Overzicht alle Topics

Kantoorpand beveiligen tijdens vakantieperiode

Leestijd: 1 minuut

Maakt jouw organisatie gebruik van een vakantiesluiting? Let dan goed op! Een pand dat onbemand wordt is een interessant doelwit voor inbraak en vernieling. Enkel het stelen van een laptop kan al reden genoeg zijn om een pand in te breken. Probeer daarom inbraken te voorkomen met de volgende tips:

  • Ruim laptops en tablets op: wanneer je waardevolle spullen in het zicht laat, weet een inbreker wat er te halen valt. De stap om in te breken wordt kleiner.
  • Zorg voor voldoende verlichting in en om het pand: een inbreker wordt liever niet gesnapt. Zorg er daarom voor dat hij zichtbaar is voor zijn omgeving. zorg voor verlichting, maar ook voor zicht op het pand. Haal bijvoorbeeld obstakels zoals bomen weg.
  • Maak het inbrekers niet te makkelijk: zorg dat ze niet zomaar naar de eerste verdieping kunnen klimmen. Plaats bijvoorbeeld containers of andere materiaal op een verre afstand van het pand.
  • Breng jouw beveiligingsbedrijf op de hoogte van de vakantie. Zo kan een bedrijf eerder inspringen wanneer er zich een verdachte situatie voordoet en kunnen zij de rol van sleutelbeheerder overnemen.
  • Laat organisaties om jouw bedrijfspand weten dat je een vakantiesluiting hebt. Zo kunnen ook zij inspringen wanneer er zich calamiteiten voordoen.
  • Een stapel brieven op de mat is voor inbrekers een teken dat het pand onbemand is. Zorg er daarom voor dat dit dagelijks door iemand wordt opgeruimd.

Beveiligingsplan op maat opstellen

Wil je voor de vakantiesluiting een beveiligingsplan op maat opstellen? Dutch Crowd Security voorziet je graag van advies op maat. Neem gerust contact op of vraag hier een offerte aan.

phone-handsetarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram