Overzicht alle Topics

Invloed vaccinaties op beveiligingswereld

Leestijd: 2 minuten

Op 6 januari 2021 begon Nederland met de eerste vaccinaties tegen het coronavirus. Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, gaf aan dat het om een “mega-operatie” gaat. Verwacht wordt dat het inenten veel gevolgen zal hebben voor het verloop van de coronacrisis en een einde brengt aan een (groot deel) van de huidige beperkingen. Maar wat zijn de gevolgen van de eerste vaccinaties op de beveiligingswereld? Je leest het hier. 

Eerste vaccinaties voor de zorg

Allereerst wordt zorgpersoneel ingeënt, gevolgd door bewoners van verpleeghuizen en andere mensen die zorg binnen een instelling ontvangen. Vervolgens zijn ouderen aan de beurt en mensen met een medische indicatie. Als laatste zijn gezonde mensen tot 60 jaar aan de beurt.

Meer behoefte aan beveiliging in de zorg

De coronacrisis zorgde voor meer behoefte aan beveiliging in de zorg. Ruim een kwart van het personeel in zorginstellingen en ziekenhuizen kreeg de afgelopen periode meer te maken met agressie. Bezoekers en/of familie van patiënten wilden zich niet altijd aan de coronamaatregelen houden en reageerden stress vaker af op zorgmedewerkers. 

 

Het is niet duidelijk wat het gevolg van vaccinaties zal zijn op deze trend. Zal er nog meer frustratie zijn tegenover zorgpersoneel, nu zij als enige al een vaccinatie krijgen? Kunnen we agressie verwachten vanuit anti-vaxxers? Of zal er juist meer rust heersen, nu een einde aan de coronacrisis in zicht is? Hoe dit zal uitpakken is nog niet duidelijk, maar voorlopig lijkt het verstandig om de beveiliging in zorginstellingen aan te houden. 

Beveiliging bij vaccinatiepunten

Ook is het goed om na te denken over de beveiliging bij vaccinatiepunten. Beveiligers kunnen helpen om de 1.5-meter regel te waarborgen en alle vaccinaties in goede banen te leiden. Ook hier kan beveiligingspersoneel eventuele agressie vanuit anti-vaxxers of uit andere hoek opvangen en calamiteiten voorkomen. 

Het evenementenseizoen 2021

Dan de evenementenbranche, Voor hen was het jaar 2020 misschien wel het zwaarste jaar ooit. Bijna alle festivals werden afgezegd en ook veel sportevenementen en culturele evenementen konden niet doorgaan. Nu de eerste vaccinaties gezet zijn, groeit de hoop dat het evenementenseizoen in 2021 wel kan plaatsvinden. Dit is ook voor evenementenbeveiligers goed nieuws. Hierbij is de inzet van beveiliging zoals normaal natuurlijk essentieel. 

Dutch Crowd Security

De beveiligers van Dutch Crowd Security zijn expert op het gebied van beveiliging. Behoefte aan beveiliging in de zorg, bij vaccinatiepunten of bij evenementen? Vraag dan gratis een offerte aan. Vragen? Neem vrijblijvend contact op via: 085-822 9600.

phone-handsetarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram