Overzicht alle Topics

Het EK-voetbal komt eraan!

Leestijd: 2 minuten
Overzicht alle Topics

Het EK-voetbal komt eraan!

Leestijd: 2 minuten

Na lang wachten is het bijna zo ver.... Op 11 juni om 21:00 uur gaat het EK-voetbal voor mannen, dat eigenlijk in 2020 had moeten plaatsvinden, van start. Het belooft een bijzonder EK te worden met wedstrijden door heel Europa en... met publiek! Dutch Crowd Security beveiligt de wedstrijden in Amsterdam. En daar hebben we heel veel zin in!

EURO 2020: een jaar later dan gepland

Het eerste Europees Kampioenschap voetbal vond plaats in 1960 in het stadion Parc des Princes in Parijs, Frankrijk. Sindsdien wordt het EK om de vier jaar gespeeld. Het laatste EK voor mannen vond plaats in 2016, eveneens in Frankrijk. In dat jaar namen voor het eerst in de geschiedenis maar liefst 24 landen deel aan het toernooi, een uitbreiding van 8 landen, waardoor er ook meer wedstrijden werden gespeeld.

 

Het EK had dus eigenlijk in 2020 weer moeten plaatsvinden. Daarom ook de naam van het evenement: ‘EURO 2020’. De reden dat het EK niet doorging, zal niemand verbazen: Europa werd in de zomer van 2020 geplaagd door de eerste golf besmettingen van het coronavirus. En dus gingen veel landen op slot.

De beslissing: het EK gaat door… met publiek!

Ook dit jaar hielden voetballiefhebbers in heel Europa hun hart vast. Zou het EK dit jaar wel doorgaan? Begin dit jaar hakte UEFA de knoop door: het EK gaat door, volgens het originele plan: 51 wedstrijden in 12 Europese steden. En Oranjefans hoeven niet ver te reizen, want vier van deze wedstrijden vinden plaats in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam!

 

Lange tijd was het natuurlijk de vraag of bij de wedstrijden publiek aanwezig kon zijn. Verschillende scenario’s werden uitgewerkt, van geen publiek tot 100% publiek. Op dit moment lijkt het erop dat bij alle wedstrijden publiek aanwezig zal zijn. Hoeveel van de gewone capaciteit gebruikt wordt, zal verschillen per land. 

Fieldlab-evenement

In Nederland zal het EK waarschijnlijk als Fieldlab-evenement georganiseerd worden, wat betekent dat alle bezoekers zich moeten laten testen voorafgaand aan het evenement. Hierbij wordt naar verwachting de volledige capaciteit van het stadium aangehouden. 

 

Heb je nog geen ticket? Helaas… dan zul je nog vier jaar moeten wachten voor je het oranje mannenteam live een EK-wedstrijd kunt zien spelen, want alle toegangsbewijzen waren al in 2019 uitverkocht.

Beveiliging door Dutch Crowd Security 

Zoals gezegd vinden de wedstrijden in Amsterdam plaats in de Johan Cruijff ArenA. Aan Dutch Crowd Security de eer om de ‘Outer Security Perimeter’ te beveiligen: een groot deel van het EK-gebied rondom de ArenA, dat volledig afgezet wordt met hekken. Wij kijken er alvast naar uit! 

phone-handsetarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram