Overzicht alle Topics

Handhaven nieuwe coronamaatregelen

Leestijd: 2 minuten
Overzicht alle Topics

Handhaven nieuwe coronamaatregelen

Leestijd: 2 minuten

Door beveiligers of huidig personeel?

Het aantal besmettingen met het coronavirus neemt de laatste weken aanzienlijk toe. Niet alleen is het virus een bedreiging voor de gezondheid, maar ook voor het bedrijfsleven. Veel bedrijven hebben nog altijd te kampen met de besmettingen, met alle gevolgen van dien.

 

In dit topic leggen we uit hoe de coronamaatregelen invloed hebben op het bedrijfsleven. Ook ontdek je waarom het inzetten van professionele beveiliging om de coronamaatregelen te handhaven effectiever is dan het inzetten van eigen personeel.

 

Wat voor invloed hebben de coronamaatregelen op bedrijfsprocessen?

In heel Nederland zijn sinds de uitbraak van het virus extra maatregelen getroffen om verspreiding te voorkomen. Ook zijn deze maatregelen 28 september jl. wederom aangescherpt, zo is het voeren van een deurbeleid in de Retail weer verplicht.

 

De coronamaatregelen zijn erop gericht om fysiek contact tussen mensen te beperken. Dit heeft een behoorlijke invloed op bijeenkomsten en evenementen waar mensen met elkaar in contact komen, maar natuurlijk ook op sectoren zoals de Retail en horeca.

 

Deze coronamaatregelen hebben in verschillende sectoren invloed op de bedrijfsprocessen. Zo is nu bijvoorbeeld thuiswerken de norm en moet horeca eerder sluiten.

 

Bij veel bedrijven is dit laatste niet mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan: winkels, bouwmarkten, supermarkten, warenhuizen, receptiediensten enzovoort. Bij dit soort locaties moet het personeel fysiek aanwezig zijn. Maar ook daar gelden coronamaatregelen die moeten worden gehandhaafd. Het inzetten van professionele beveiliging biedt de beste uitkomst om hier zorg voor te dragen.

 

Waarom het inzetten van huidig personeel voor het handhaven van coronamaatregelen minder effectief is:

  • Het huidige personeel is vaak niet opgeleid om te fungeren als handhaver. Dit kan een heftige taak zijn, zeker wanneer een kwestie zo gevoelig ligt als de coronamaatregelen. Niet iedere klant is het met deze maatregelen eens, en daarom kunnen emoties hoog oplopen.
  • Mochten klanten het niet eens zijn met de coronamaatregelen, dan kan een professionele beveiliger hierop reageren. Een beveiliger wordt sneller serieus genomen dan een personeelslid.
  • Het personeel is nodig om huidige werkzaamheden uit te voeren. Dit om te voorkomen dat het bedrijf omzet misloopt - bijvoorbeeld omdat klanten te lang moeten wachten om geholpen te worden en maar weglopen.
  • Bij het inzetten van beveiliging kan het personeel de eigen werkzaamheden met volle focus en zonder afleiding blijven uitvoeren. Dit zorgt dat de efficiëntie hetzelfde blijft of zelfs verbetert.
  • Er ontstaat geen extra werkdruk onder het huidige personeel. Dit gebeurt pas als de werkzaamheden van het personeelslid dat gaat handhaven moeten worden verdeeld.

Bovenstaande redenen gecombineerd zorgen ervoor dat het vaak een beter idee is om professionele beveiliging in te zetten voor het handhaven van de coronamaatregelen. De beveiligers van Dutch Crowd Security zijn een absolute expert op het gebied van beveiliging.

 

Interesse? Vraag een gratis offerte aan via: https://www.dutchcrowdsecurity.nl/ voor het inhuren van de beste beveiliging. Uiteraard is het ook mogelijk om vrijblijvend contact op te nemen met telefoonnummer: 085-822 9600

phone-handsetarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram