Overzicht alle Topics

Dutch Crowd Security beveiligt Europees Kampioenschap 2020 in 2021

Leestijd: 2 minuten

Goed nieuws voor voetballiefhebbers: het Europees Kampioenschap voetbal gaat dit jaar door!

 

Het kampioenschap dat eigenlijk in 2020 gespeeld zou worden, is vanwege het coronavirus verplaatst naar de zomer van 2021: van 11 juni t/m 10 juli om precies te zijn.

 

Het voetbalkampioenschap zal gespeeld worden in verschillende steden in Europa, waaronder Amsterdam. We zijn trots om mee te delen dat de wedstrijden die in Amsterdam worden gespeeld, o.a. worden beveiligd door Dutch Crowd Security.

 

Lange tijd onduidelijkheid over doorgang Europees Kampioenschap

Lange tijd was er onduidelijkheid over de vraag of het Europees Kampioenschap dit jaar wel door kon gaan. De grilligheid en onvoorspelbaarheid van het coronavirus maakte voorspellingen op dit gebied erg moeilijk. Ook was er lange tijd onduidelijkheid over de vraag in welke vorm het EK doorgang zou kunnen vinden. Is het verstandig om het Europees Kampioenschap door te laten gaan in verschillende Europese landen? En zal dat dan met of zonder publiek zijn?

 

Nu in heel Europa vaccinatieprogramma’s zijn opgestart, durft de UEFA het officieel mee te delen: het EK gaat door. En dat niet alleen: de UEFA heeft zelfs medegedeeld dat het originele plan aangehouden zal worden: 51 wedstrijden in 12 Europese steden, waaronder Amsterdam.

 

Europees Kampioenschap: met of zonder publiek?

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus zijn voetbalfans op dit moment niet welkom in de stadions. De Europese voetbalbond hoopt echter dat de situatie in de zomer van 2021 dusdanig verbeterd is dat er weer publiek toegelaten mag worden. Hiervoor worden verschillende scenario’s uitgewerkt.

 

Dutch Crowd Security beveiligt Europees Kampioenschap 2020

De wedstrijden in Amsterdam vinden plaats in de Johan Cruijff ArenA. Of er nu publiek welkom zal zijn, of niet: beveiliging is sowieso nodig. Dutch Crowd Security heeft hierover afspraken gemaakt met de organisatie. Wij zijn verantwoordelijk voor een groot deel beveiliging tijdens de wedstrijden. Wij hebben ook ervaring met het beveiligen van voetbalwedstrijden. Onze beveiligers spelen dus een belangrijke rol in de veiligheid van het stadion, de bezoekers en het evenement in het algemeen. Een gave opdracht, die we zoals altijd met veel toewijding zullen uitvoeren!

phone-handsetarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram