Overzicht alle Topics

Detailhandel zet beveiligers in

Leestijd: 1 minuut

Beveiligers inzetten handhaving coronamaatregelen

De detailhandel gaat particuliere beveiligers en toezichthouders inzetten die de coronamaatregelen in winkels en winkelgebieden moeten handhaven.

Die maatregelen worden strenger als eerdaags de coronawet van kracht wordt. Het wordt dan onder andere verplicht een mondkapje te dragen in winkels.

De beveiligers moeten winkeliers helpen bij het strenger optreden tegen klanten die weigeren zich aan de maatregelen te houden. Als een klant op verzoek van een beveiliger nog steeds weigert een mondkapje te dragen en ook de winkel niet wil verlaten, kan een beroep worden gedaan op handhaving of de politie. Hierover zijn afspraken gemaakt met het Veiligheidsberaad en de ministeries van Justitie & Veiligheid en Economische Zaken. Het kabinet wil dat strenger opgetreden gaat worden tegen mensen die zich niet aan de coronamaatregelen houden en verwachten dat hierbij ook de winkeliers hun verantwoordelijkheid nemen. Omdat die niet over eigen boa’s kunnen beschikken, is afgesproken particuliere beveiligers te gaan inzetten.

 

Bron: RTL Nieuws.

phone-handsetarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram