Overzicht alle Topics

De voordelen van nachtbewaking

Leestijd: 2 minuten

Gaat in jouw bedrijf het licht nooit uit en gaan de werkzaamheden 24 uur per dag door? Of werken in jouw bedrijf werknemers vaak ’s avonds en ’s nachts? Denk dan eens aan nachtbewaking: werknemers lopen ‘s nachts namelijk veel meer risico om slachtoffer te worden van een misdrijf dan overdag. Als werkgever ben je ervoor verantwoordelijk dat je medewerkers ook ’s nachts veilig hun werk kunnen doen. We zetten 5 van de belangrijkste voordelen van professionele nachtbewakers inhuren voor jouw bedrijf op een rij.

1. Gevoel van veiligheid

Een nachtbewaker geeft direct een gevoel van veiligheid; je medewerkers, klanten en jijzelf weten dat de veiligheid in handen is van een goed getrainde en bevoegde professional. Je medewerkers kunnen met een gerust gevoel hun werk doen, met in hun achterhoofd dat de bewaker beschermt tegen diefstal, schade, bedreigingen en nog veel meer.

2. De afschrikkende werking van nachtbewaking

Alleen al de aanwezigheid van bewaking schrikt criminelen af. De meeste criminelen kiezen voor de makkelijkste oplossing; een bewaker levert vaak te veel risico op, waardoor ze afdruipen. En daardoor heb je ook minder kosten, die je anders kwijt zou zijn aan schadeherstel, gestolen waardevolle spullen of data et cetera.

3. Verbeter de productiviteit

Een bewaker grijpt in als iemand je personeel bedreigt. Door dat veilige gevoel voelen je medewerkers zich prettiger en kunnen ze zich veel beter op hun werk focussen. Dat heeft een positieve invloed op de productiviteit.

4. Minimaliseer reactietijd

Beveilig je jouw bedrijf met een alarm, dan hebben criminelen meer tijd om hun ‘werk’ te doen en te vluchten met jouw waardevolle spullen of data. Is er bewaking aanwezig, dan is de reactietijd vrijwel nul. De bewaker is er immers al en komt direct in actie. Een bewaker heeft daarnaast de bevoegdheden en de skills om personen te arresteren en vast te houden tot de politie komt. Daarnaast is een bewaker getraind in communiceren en samenwerken met hulpdiensten.

5. Toezicht en veiligheid

We noemden al het gevoel van veiligheid, maar de concrete veiligheid is natuurlijk waar het in de kern om draait bij nachtbewaking. De meeste veiligheidsincidenten zoals inbraak, diefstal van je waardevolle spullen of data, vandalisme, bedreigingen en brand gebeuren nu eenmaal ’s nachts.

Professionele bewaking is de sleutel tot veiligheid. Een bewaker voorkomt een hoop ellende en treedt direct op, mocht er onverhoopt toch iets gebeuren. Daarnaast bespaar je voor je bedrijf en jezelf tijd, geld en energie wanneer je de beveiliging aan professionals overlaat.

Meer weten over nachtbewaking? Neem contact op!

Wil je meer weten over nachtbewaking, voor het waarborgen van de veiligheid van jouw bedrijf, je eigendommen, data en bovenal je werknemers ‘s nachts? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen je graag met het organiseren van de inzet van fysieke beveiligers in jouw bedrijf.

phone-handsetarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram