Overzicht alle Topics

Criminelen stelen vaker drugs uit zeecontainers

Leestijd: 1 minuut

Volgens het Financieele Dagblad heeft de haven van Rotterdam steeds vaker te maken met insluipers die drugs uit containers komen halen. Dat concludeert de krant uit een rondgang langs verschillende bedrijven in de haven.

 

De insluipers krijgen volgens directeur Jan Kamp van de Douane flink betaald voor hun werk. Het zou gaan om soms tienduizenden euro’s per opdracht. Worden ze gepakt, dan krijgen ze hooguit een boete van 90 euro en staan ze na een paar uur weer op straat. De douane heeft dit jaar al 150 aanhoudingen verricht op de diverse haventerreinen. Alleen als de insluipers op dat moment de drugs bij zich hebben, kunnen zij ook worden vervolgd voor drugssmokkel, waarop hogere straffen staan.

Interne criminaliteit

De drugssmokkel lijkt hand over hand toe te nemen. Dit jaar onderschepte de douane al meer dan 30 ton cocaïne, wat meer is dan in heel 2019. Een bedrijf dat zwaar getroffen wordt door deze vorm van criminaliteit is Agro Merchants. Een woordvoerder zegt tegen het FD dat ze tegenwoordig meer tijd kwijt zijn aan het herstellen van inbraakschade dan aan het eigenlijke werk. Ook zijn enkele medewerkers aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de drugssmokkel. Reden voor de directie om een VOG te eisen van het personeel. Daarop nam bijna het gehele personeel ontslag! Van de dertig die vertrokken zijn er inmiddels vijf gedetineerd.

Bron: beveiligingnieuws.nl

phone-handsetarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram