Overzicht alle Topics

Beveiligers goed in staat coronaregels te handhaven

Leestijd: 1 minuut
Overzicht alle Topics

Beveiligers goed in staat coronaregels te handhaven

Leestijd: 1 minuut

De Nederlandse beveiligingsbedrijven zijn in staat en bereid de handhaving van de afgekondigde coronamaatregelen te ondersteunen. Dit zegt Ard van der Steur, voorzitter van de Nederlandse Veiligheidsbranche, in een reactie op het besluit van de veiligheidsregio’s om strenger te gaan handhaven op de naleving van coronaregels.

De vakbonden van politie en boa’s hebben aangegeven dat hun leden niet of nauwelijks in staat zijn de strengere handhaving ter hand te nemen. “We begrijpen heel goed”, zegt Van der Steur, “dat politie en de boa’s hun handen vol hebben aan de handhaving van de extra maatregelen. Daarom bieden we ondersteuning aan via de inzet van gediplomeerde beveiligers.”

Samenwerking
Particuliere beveiligers kunnen een ondersteunende rol vervullen, zegt Van der Steur. Dat geldt in de huidige omstandigheden bijvoorbeeld bij supermarkten en op winkelcentra. Als de horeca straks weer wordt geopend, kunnen beveiligers ook daar die rol op zich nemen. De voorzitter van de Nederlandse Veiligheidsbranche wijst erop dat minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) in april ook heeft gepleit voor samenwerking tussen publieke en private sector en mogelijkheden heeft gecreëerd om beveiligers tijdens de coronacrisis op meer plaatsen in de openbare ruimte in te zetten.

Veel werk weggevallen
Voor een deel van de beveiligingsbranche is – onder andere als gevolg van de sluiting van de horeca en het annuleren van evenementen – veel werk weggevallen. “Een prima kans om deze mensen, die goed getraind en gescreend zijn, deze maatschappelijk belangrijke bijdrage te laten leveren aan het veiliger verloop van ons dagelijks leven.”

Bron: beveiligingnieuws.nl

phone-handsetarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram