Creëer veiligheid in het ziekenhuis met beveiliging.
Elke specifieke sector kent zijn eigen beveiligings uitdagingen. In de zorg is dat niet anders.

Beveiliging ziekenhuis

Wat is ziekenhuis beveiliging?

Veiligheid in de zorg is een groot begrip. Dit komt door de bijzondere aard van werkzaamheden binnen bijvoorbeeld ziekenhuizen, verzorgingshuizen en andere zorginstellingen. Het waarborgen van veiligheid omvat aspecten zoals patiëntveiligheid, fysieke veiligheid, informatieveiligheid en veiligheid op de werkvloer. Verschillende initiatieven worden genomen om veiligheid in de zorg te waarborgen, waaronder het implementeren van kwaliteits- en veiligheidsnormen, het bevorderen van een cultuur van veiligheid en het trainen van medewerkers.

 


Beveiliging voor ziekenhuizen

Beveiliging in ziekenhuizen is een belangrijk onderdeel van de algehele veiligheid van patiënten, medewerkers en bezoekers. Ziekenhuizen hebben te maken met een breed scala aan veiligheidsrisico's, waaronder fysieke agressie tegen medewerkers of andere patiënten, diefstal van medicijnen of apparatuur, brand, natuurrampen, terrorisme en andere noodsituaties.

Enkele van de belangrijkste beveiligingsmaatregelen die in ziekenhuizen worden genomen, zijn onder meer:

  1. Personeelsbeveiliging: Ziekenhuizen moeten ervoor zorgen dat alle medewerkers goed gescreend en getraind zijn op het gebied van beveiliging en veiligheidsprocedures.
  2. Toegangscontrole: Dit omvat het beperken van toegang tot afdelingen en kamers binnen het ziekenhuis om de veiligheid van patiënten en medewerkers te waarborgen.
  3. Beveiligingscamera's: Ziekenhuizen moeten ook beveiligingscamera's installeren op strategische locaties binnen de faciliteit om incidenten te voorkomen en te monitoren.
  4. Noodsituatie-voorbereiding: Ziekenhuizen moeten een goed doordacht noodplan hebben voor noodsituaties zoals brand, natuurrampen of terroristische dreigingen.
  5. Patiëntidentificatie: Het correct identificeren van patiënten is ook belangrijk voor de beveiliging, omdat dit helpt bij het voorkomen van medische fouten en het verminderen van de kans op identiteitsdiefstal.

Het is belangrijk dat ziekenhuizen hun beveiligingsmaatregelen continu evalueren en bijwerken om te zorgen voor een veilige en ondersteunende omgeving voor alle betrokkenen.

Het uitvoeren van de receptiediensten en bezoekersregistratie: Veel organisaties werken met een receptie om bezoekers te verwelkomen, te registreren en om ongenodigde gasten buiten de deur te houden.
Beveiliging voor ziekenhuizen
Beveiliger in een ziekenhuis

Beveiliger in een ziekenhuis

Een beveiliger in een ziekenhuis is verantwoordelijk voor het handhaven van de veiligheid en beveiliging van patiënten, medewerkers en bezoekers in het ziekenhuis. Hun taken omvatten het bewaken van de toegang tot afdelingen en kamers, het escorteren van patiënten en bezoekers, het detecteren en oplossen van incidenten van agressie of geweld en het naleven van veiligheids- en gezondheidsprotocollen.

Een beveiliger in een ziekenhuis moet goed getraind zijn om te kunnen omgaan met de specifieke uitdagingen en risico's die gepaard gaan met het werken in een zorgomgeving. Zo moeten ze communicatief vaardig en empathisch zijn, omdat ze vaak te maken hebben met patiënten en familieleden die zich in stressvolle situaties bevinden. Daarnaast moeten ze snel kunnen reageren in noodsituaties en de nodige stappen kunnen ondernemen om de veiligheid van alle betrokkenen te waarborgen.

Beveiligers in ziekenhuizen moeten ook kennis hebben van de regels en voorschriften die van toepassing zijn op hun werk, zoals HIPAA-wetgeving met betrekking tot patiëntprivacy. Dit is belangrijk omdat ziekenhuizen gevoelige patiëntinformatie en persoonlijke gegevens verwerken die moeten worden beschermd tegen onbevoegde toegang.

Over het algemeen spelen beveiligers in een ziekenhuis een belangrijke rol bij het garanderen van een veilige en ondersteunende omgeving voor patiënten, medewerkers en bezoekers. Het is belangrijk dat deze professionals goed zijn opgeleid en getraind om hun taken uit te voeren en altijd alert blijven om potentiële veiligheidsrisico's te voorkomen.


Beveiligers in de zorg

De kans op geweld en (medische) calamiteiten in een zorginstelling is altijd aanwezig. Vooral op de spoedeisende hulp kunnen de meest onverwachte situaties voorkomen. Een agressieve bezoeker, een agressieve patiënt of een ongeluk. De risico’s zijn divers, waarbij de gevolgen niet onderschat mogen worden. Een beveiliger in een zorginstelling is voorbereid op de meest onverwachte situaties. Het is belangrijk dat beveiligers in zorginstellingen goed voorbereid zijn op deze onverwachte situaties.

Beveiligers in de zorg

Een offerte ontvangen waar je blij van wordt

Wij voorzien je graag van de beste beveiliging op maat
Online offerte aanvragen
Wij beveiligen voor Madame Tussaud
Wij beveiligen voor droomparken
Wij beveiligen het QO Hotel in Amsterdam
Renaissance hotels logo
Wij beveiligen voor Aldi logo
Wij beveiligen voor Karwei
arcadis
mediamarkt
ivy logo
gamma
KFC
Amstel hotel
Medfocus
Dior
Nederlands Elftal
meesterslijpers
Max Bogl
Inwork
Gemeente Amsterdam
Wij beveiligen voor De la mar
Wij beveiligen voor Bourrelier Group
Wij beveiligen voor David Lloyd
Wij beveiligen voor EuroParcs
Wij beveiligen voor HHC Groen Geel
Wij beveiligen voor Huize Frankendeal
Wij beveiligen voor Imagination Europe
Wij beveiligen voor Jan de Nul Group
Wij beveiligen voor Koninklijke Landmacht
Wij beveiligen voor Longchamp
Wij beveiligen voor Megawatt Agency
Wij beveiligen voor Optiver
Wij beveiligen voor Rijksmuseum Boerhaave
Wij beveiligen voor Royal Haskoning
Wij beveiligen voor Samsung
Wij beveiligen voor Trias VMBO
Wij beveiligen voor The Ground Breakers
Wij beveiligen voor Tiffany & Co
Wij beveiligen voor Spaarne Gasthuis
Wij beveiligen voor OMC Zaandam
Vertrouwd en ingezet door 5.000 + tevreden opdrachtgevers.
'Wij hebben Dutch Crowd Security naar volle tevredenheid haar diensten inzake Veiligheid, Safety en Beveiliging als vaste partner heeft ingezet en in de toekomst gaat inzetten. Van leidinggevende tot aan uitvoerende posities levert Dutch Crowd Security gekwalificeerde, vakkundige, gastvrije en betrouwbare personeelsleden. RAI Amsterdam wordt op een professionele, oplossingsgerichte en effectieve wijze ontzorgt en bijgestaan op al haar (capaciteits-) vraagstukken op gebied van veiligheid. Onze ervaringen ten aanzien van de samenwerking, de wijze van organisatie, communicatie, flexibiliteit, dynamische inzet en de professionaliteit van de medewerkers van Dutch Crowd Security zijn steeds op de gestelde verwachting. Wij bevelen Dutch Crowd Security van harte aan en treden graag op als referent.'

Teije Sas - Project Mananger Security - RAI Amsterdam

'Onze ervaringen ten aanzien van de samenwerking, de wijze van organisatie, communicatie, flexibiliteit, inzet en professionaliteit van de medewerkers van Dutch Crowd Security zijn bijzonder goed te noemen. Bij bevel Dutch Crowd Security van harte aan en treden graag op als referent.'

Hans van Heteren - Teamleider Beveiliging - Spaarne Gasthuis

‘Wij waren op zoek naar een vaste beveiligingspartner om onze (nacht)receptie team aan te vullen. Het contact met Dutch Crowd Security was direct prettig en professioneel. Dutch Crowd Security kan snel schakelen en levert fijne en betrouwbare medewerkers. Wij gaan ons hotel nu verbouwen en ook daar spelen zij een rol in. Op naar een langdurige samenwerking!'

Saskia Breuls – Hotel van Oranje

‘Wij waren op zoek naar een beveiligingsbedrijf die ons kon ondersteunen bij de handhaving en waarborging van de veiligheid binnen onze kliniek. Dutch Crowd Security sprong eruit vanwege de snelle reactietijd, de op maat gemaakte adviezen, professionaliteit en discretie. DCS houdt rekening met de doelgroep en cultuur van onze kliniek en stemt haar beveiliging daarop af. Extra pluspunt was dat zij ons konden toezeggen dat elke beveiliger die bij ons komt ondersteunen, ervaring heeft in de zorgsector. De delicate en gereserveerde, maar doortastende aanpak die in klinieken en ziekenhuizen nodig is, kan DCS leveren. Wij zijn zeer tevreden met de samenwerking.'

Chaima el Bouchteli – Business Controller – OMC Zaandam

‘Er ontstond bij ons ad hoc een grote vraag naar de inzet van extra beveiliging. Wij zijn hiervoor de mogelijkheden gaan verkennen en hebben kennis gemaakt met Dutch Crowd Security. Dit was een zeer positieve ervaring. De communicatie lijnen zijn kort en zij kennen al hun medewerkers persoonlijk, waardoor we echt een aanbod op maat kregen. Dutch Crowd Security denkt in oplossingen, schakelt snel en is zeer professioneel. Deze ervaring heeft ons doen besluiten om hen vanaf 2022 als vaste partner aan te stellen.'

Carlijn Kuiper – Teamleider Facilitair bedrijf & Beveiliging – Spaarne Gasthuis

‘Tijdens uitbraak Corona was inzet beveiliging genoodzaakt. Contact gezocht met Dutch Crowd Security (DCS), waarna wij de samenwerking zijn aangegaan. DCS heeft in enorm korte tijd kunnen schakelen en beveiliging opgezet bij 32 bouwmarkten. Dit is naar volle tevredenheid opgezet, waarbij het contact erg prettig was en duidelijke afspraken gemaakt en nagekomen werden. Communicatie tijdens en na de inzet van beveiliging is als zeer prettig ervaren.'

Roy Engel - Bourrelier Group

’Door de invoering van de huidige corona maatregelen moesten wij nadenken over het inzetten van personeel om deze maatregen te handhaven. Ons eigen personeel is echter niet getraind om dit in goede banen te lijden én wij hebben deze mensen nodig in hun ‘normale’ positie. Uiteindelijk hebben gekozen om beveiligers in te zetten van DCS. Tevens kan Dutch Crowd Security snel schakelen, levert uitstekende diensten en service en komt altijd de afspraken na. Wij zijn zeer tevreden met Dutch Crowd Security als beveiligingspartner.

Dennis Wentel – Aldi Zaandam

Wij werken graag samen met Dutch Crowd Security als aanvulling op onze eigen stewardinzet. Het is snel en makkelijk schakelen en afspraken worden nagekomen. Een erg fijne partij die de relatie en het werk serieus neemt!

Nora Bijen - Johan Cruijff Arena

Dutch Crowd Security is voor ons dé beveiligingspartner die past bij een snelgroeiende organisatie als Bird. Ze kunnen snel schakelen, leveren zeer professionele tailor made service en zijn daarbij heel discreet en uiterst professioneel. Alles is bespreekbaar, ze denken mee en weten beveiligers te plaatsen die ook passen bij onze bedrijfscultuur.

Dave Valkenburg – Bird

In het voorjaar van 2020 werden wij geconfronteerd met veel ongewenste gasten in ons bedrijf. Na een korte online zoektocht kwam ik uit bij Dutch Crowd Security. Binnen 2 uur na het versturen van het bericht via het contact formulier werd er contact opgenomen. Er werd snel geschakeld en de juiste beveiligingsmaatregelen toegepast. De service was zeer goed afgestemd op ons bedrijf en wij zijn zeer enthousiast over Dutch Crowd Security. Professioneel bedrijf met de juiste uitstraling!

Tristan Dekker – Droomparken

Dutch Crowd Security werd ons aanbevolen. Er was / is direct fijn contact met personeel die weet waar zij over praten. Zij denken mee en komen met vrijblijvende adviezen. Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking vanwege het vele en directe contact. Er zijn korte lijnen en we kunnen altijd snel schakelen waardoor wijzigingen of problemen snel opgelost kunnen worden.’ Wij zijn zeer tevreden met Dutch Crowd Security als beveiligingspartner.

Yuri Wankum – Renaissance

Dutch Crowd Security heeft zich bewezen in het ‘altijd leveren’ van mensen binnen de Bijenkorf. Zij laten zien dat zij snel kunnen schakelen en altijd meedenken met de Business. Een fijne partner om mee samen te werken.

Tim van Kralingen - de Bijenkorf

Dutch Crowd Security is DE partner in veiligheid. Goed opgeleid personeel, altijd stipt op tijd, reageert altijd adequaat op veranderingen en wensen van de klant.

Ato Karic - Ivy Technology

Erg tevreden over de werkwijze van Dutch Crowd Security. Ze leveren professionele en vooral zeer kundige mensen die hun vak verstaan. Nu een aantal keer gebruik gemaakt van hun diensten. Of het nu gaat over nachtbewaking, evenementen of persoonsbeveiliging tot op heden zijn we uiterst tevreden over de wijze van werken van dit beveiligingsbedrijf. Ook het maken van afspraken en het contact vooraf en na afloop is prima.

Harre van der Nat – Bestuurslid SP (Socialistische Partij)

Mooi en resultaatgericht bedrijf. Betrouwbaar, snel en komen na wat ze afspreken. Wij doen al jaren met genoegen zaken met Dutch Crowd Security.

Marc Jansen – JMF-Filters

Dutch Crowd Security is DE partner in veiligheid. Goed opgeleid personeel, altijd stipt op tijd, reageert altijd adequaat op veranderingen en wensen van de klant.

Ato Karic – IVY Technology Schiphol-Rijk

Erg tevreden over de werkwijze van Dutch Crowd Security. Ze leveren professionele en vooral zeer kundige mensen die hun vak verstaan. Nu een aantal keer gebruik gemaakt van hun diensten. Of het nu gaat over nachtbewaking, evenementen of persoonsbeveiliging tot op heden zijn we uiterst tevreden over de wijze van werken van dit beveiligingsbedrijf. Ook het maken van afspraken en het contact vooraf en na afloop is prima.

Harre van der Nat – evenementen (SP)

phone-handsetarrow-rightcheckmark-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram