Overzicht alle Topics

Stijging van agressie in zorg door coronamaatregelen

Leestijd: 3 minuten

Ruim een kwart van het personeel in zorginstellingen en ziekenhuizen krijgt de afgelopen maanden vaker te maken met agressie. De oorzaak hiervan ligt voornamelijk bij bezoekers en/of familie van patiënten die zich niet aan de coronamaatregelen willen houden. Een deel van het personeel krijgt zelfs te maken met fysiek geweld.

In dit artikel vertellen we meer over deze coronagerelateerde stijging van agressie en waarom goede beveiliging binnen zorginstellingen van belang is.

Agressie door coronamaatregelen binnen zorginstellingen

De coronamaatregelen worden niet door iedereen voldoende nageleefd. Hoe langer de situatie rondom covid-19 lijkt te duren, hoe meer verzet er lijkt te ontstaan rondom de maatregelen. De redenen tot agressie rondom de coronamaatregelen kunnen behoorlijk uiteenlopen:

  • Overplaatsing van patiënten naar andere afdelingen
  • Aanpassingen van de bezoekersregelingen
  • Irritatie vanwege aansprak op het niet naleven van de coronamaatregelen, zoals 1,5 meter afstand houden en een mondkapje dragen

Waardering voor het zorgpersoneel wordt hierdoor minder en maakt steeds meer plaats voor frustratie. Hierdoor uit het onbegrip met betrekking tot de coronamaatregelen zich steeds meer in agressie. Het is niet alleen de zorgmedewerker die zich hierdoor onprettig voelt, ook de patiënten zijn gebaat bij een rustige, ontspannen omgeving.

Het is ontzettend belangrijk dat het zorgpersoneel zich veilig en prettig voelt op hun werkplek. Wanneer dit niet is geval is, is de kans groot dat er een hoge mate van ziekteverzuim ontstaat. Dit moet hoe dan ook worden voorkomen - want er is al tekort aan handen in de zorg.

Het ziekenhuis of de zorginstelling volplakken met stickers en looplijnen blijkt helaas niet altijd genoeg te zijn om bezoekers te attenderen op de richtlijnen. Er zal dus iemand aanwezig moeten zijn in de zorginstelling die bezoekers op deze maatregelen attendeert, wanneer ze niet in acht worden genomen. Het inzetten van professionele beveiliging is hiervoor een goed idee. Deze professionals kunnen ervoor zorgen dat agressie onder controle blijft en het zorgpersoneel zich prettig blijft voelen. Met als resultaat: een fijnere sfeer voor zowel zorgmedewerker, patiënt als bezoeker.

Het tekort aan zorgpersoneel, benadrukt door de huidige pandemie, heeft verstrekkende gevolgen. De toenemende vacatures in de zorgsector weerspiegelen de urgente behoefte aan meer handen aan het bed. Dit tekort legt extra druk op het bestaande zorgpersoneel en kan bijdragen aan een onveilige werkomgeving. Het detacheringsbureau Daan.eu speelt hierin een cruciale rol door gekwalificeerde zorgprofessionals te verbinden met zorginstellingen die hun hulp hard nodig hebben. Door het aantal vacatures in de zorg te verminderen, kan er een stabielere en veiligere werkomgeving voor zowel het zorgpersoneel als de patiënten gecreëerd worden.

Professionele beveiliging inzetten tegen agressie coronamaatregelen

De beveiligers van Dutch Crowd Security zijn getraind en bezitten veel kennis en expertise in het sussen van discussies en het voorkomen van fysiek geweld. Denk hierbij aan: schoppen, slaan en bijten. Daarnaast kan beveiliging erop blijven toezien dat de coronamaatregelen blijven gehandhaafd volgens de richtlijnen.

Met professionele beveiliging in de buurt zal verbaal en fysiek geweld aanzienlijk afnemen. Beveiligers stralen immers een bepaalde autoriteit uit, waardoor bezoekers wel twee keer nadenken voordat ze ergens met gestrekt been ingaan.

De beveiligers van Dutch Crowd Security zijn een absoluut expert op het gebied van beveiliging en bezitten veel kennis en expertise

Interesse om het ziekenhuis en/of zorginstelling te voorzien van extra veiligheid? Vraag hier een gratis offerte aan voor het inhuren van de beste beveiliging. Of kijk voor meer informatie op onze website.

Je kunt ook vrijblijvend contact met ons opnemen via telefoonnummer: 085-822 9600

phone-handsetarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram