Overzicht alle Topics

Predictive profiling

Leestijd: 2 minuten

“Voorkomen is beter dan genezen.” Het is een bekende uitdrukking uit de medische wereld die ook in de beveiligingswereld van toepassing is. Vaak denken we pas na over beveiliging als er iets onveiligs gebeurt. Je denkt misschien dat beveiligers er zijn om in te spelen op onveilige situaties, wanneer er ruzie uitbreekt in jouw winkel of bij diefstal. Dit noem je reactieve beveiliging. Maar goede beveiliging is daarvóór al actief: zij voorkomen dat dit soort situaties zich überhaupt afspelen. Dit kan door predictive profiling. Wat dat is en waarom de bewakers van Dutch Crowd Security volgens dit principe werken, lees je hier.

Wat is predictive profiling?

Predictive profiling is een voorspellende, preventieve vorm van beveiliging. Het gaat erom iets te doen voordat er problemen ontstaan. De beveiligers observeren nauwkeurig, brengen risico’s in kaart en voorkomen dat er iets vervelends gebeurt. Hierbij kijkt de beveiliger niet naar uiterlijke kenmerken (zoals wel gebeurt bij etnisch profileren), maar naar afwijkend gedrag. Afwijkend gedrag is in veel gevallen een voorloper van een daadwerkelijk conflict of criminele activiteit. Door dit gedrag in een vroegtijdig stadium te herkennen, kan de bewaker conflicten en criminele activiteiten voorkomen.

 

Meer over predictive profiling lees je hier.

Dutch Crowd Security werkt volgens predictive profiling

Bij Dutch Crowd Security werken enkel goed opgeleide beveiligers. Het Dutch Crowd Security-team bestaat uit een vaste groep van 150 gekwalificeerde en gescreende beveiligers.

 

Alle beveiligers bij Dutch Crowd Security werken volgens de beveiligingstechniek predictive profiling. Ze zijn getraind in het herkennen van afwijkend gedrag dat kan zorgen voor calamiteiten. Daarnaast kunnen ze ziektebeelden en drugsgebruik herkennen en weten ze in risicovolle situaties goed hoe ze moeten handelen. 

Voordelen predictive profiling

Waarom werkt Dutch Crowd Security volgens predictive profiling? Enkele voordelen van predictive profiling zijn:

  • De beveiliger heeft extra tijd om de juiste beslissing te nemen. 
  • De beveiliging grijpt in voordat iets vervelends gebeurt.
  • Het is zeer klant- en bezoekersvriendelijk; het ingrijpen blijft onopgemerkt.
  • Het is toepasbaar voor allerlei soorten beveiliging.

Alle soorten beveiliging

Predictive profiling is een tactiek die we bij elke soort beveiliging kunnen inzetten. Steeds meer branches zien het voordeel van deze vorm van beveiliging. Denk bijvoorbeeld aan:

 

  • supermarkt- en winkelbeveiliging
  • beveiliging in zorginstellingen en ziekenhuizen
  • bouwbeveiliging
  • objectbeveiliging (museumbeveiliging)
  • persoonsbeveiliging

Inhuren beveiligers predictive profiling

Heb je interesse in het inhuren van beveiligers die volgens het concept van predictive profiling werken?  Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan. Heb je nog vragen over deze werkwijze? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer: 085 822 9600.

phone-handsetarrow-right