Overzicht alle Topics

100 euro bonus voor beveiligers die zich laten vaccineren

Leestijd: 1 minuut

Het Zeeuwse beveiligingsbedrijf Delta Safe Security belooft medewerkers een bonus van 100 euro als zij zich laten vaccineren tegen het coronavirus. Het bedrijf uit Middelburg hoopt zo twijfelende werknemers over de streep te trekken.

De regeling gaat in zodra de medewerkers worden opgeroepen voor een prik. Wie zich dan binnen een maand laat vaccineren krijgt de bonus. Directeur Bert Graaff zegt tegenover Omroep Zeeland dat hij vier redenen heeft voor de bonus. Het gaat hem om de gezondheid van de medewerkers, om minder verlies door ziekteverzuim, ter geruststelling van opdrachtgevers en om het maatschappelijk belang. Hoe meer mensen zich laten vaccineren, des te eerder is het coronavirus verdwenen, aldus Graaff.

Meer risico

Graaff wijst erop dat beveiligen een beroep is, waarbij niet altijd 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Daarom lopen beveiligers meer risico dan veel andere beroepsgroepen. De directeur hoopt dan ook dat particuliere beveiligers eerder aan de beurt komen, al is de kans daarop klein. Eerder strandde al een pleidooi van de brancheverenigingen om beveiligers voorrang te geven bij het testen.
De directeur beschouwt de bonus als een extraatje voor zijn 160 medewerkers. Wie zich niet laat vaccineren loopt weliswaar de bonus mis, maar hoeft volgens hem niet te vrezen voor andere consequenties. Hij wil mensen niet dwingen om zich te laten vaccineren, maar moedigt het wel maximaal aan.

Bron: beveiligingsnieuws.nl

phone-handsetarrow-right