Wat is Predictive Profiling?

Predictive profiling is een beveiligingsmethodiek die is ontwikkeld om mogelijke dreiging of diefstal al in een vroeg stadium te onderkennen. In plaats ven het handelen als het al gebeurd is, worden problemen tijding ingeschat en hierdoor voorkomen. Als predictive profiler kijk je heel nauwgezet naar uiterlijke kenmerken, gedragspatronen (en afwijkingen daarin) en andere opvallende dingen. Kortgezegd, je kijkt naar alles dat afwijkt van het ‘normale’. Het vereist een precieze, nauwgezette manier van kijken. Beveiligers die deze manier van werken toepassen, letten op heel specifieke, maar tegelijkertijd zeer uiteenlopende dingen die hen vertelt dat iemand anders is dan normaal. Het is een hele actieve manier van uitvoering geven aan preventie.

Predictive Profiling

Hoe is Predictive Profiling ontstaan?

Predictive profiling is ontwikkeld in Israël om mogelijke terreurdreiging vroegtijdig in te schatten en zo te voorkomen. Tegenwoordig geldt het wereldwijd als zeer succesvolle beveiligingsmethodiek om bijvoorbeeld terreurdreiging op tijd in te schatten en zo aanslagen te voorkomen. Ook in Nederland is de methodiek een belangrijk onderdeel van de Nationale veiligheid. Dit is beveiliging op een internationaal en nationaal niveau. Ook in andere lagen begint de methodiek zijn weg te vinden. In de beveiliging van Retail, uitgaansgelegenheden, evenementen en druk bezochte objecten wordt de methodiek ook gebruikt. Zo kan een beveiliger door te profileren en afwijkend gedrag te herkennen tijdig inschatten of iemand mogelijk in overtreding kan gaan. Dit kan gaan om mogelijke geweldpleging, diefstal of andere overtredingen. Zo is predictive profiling ook onder de standaard beveiliging een belangrijk begrip geworden.

Direct iemand spreken?

Onze beveiliginsexperts staan u graag te woord om uw evenement in goede banen te begeleiden.

Neem contact op

Wij passen Predictive Profiling actief toe

Beveiligers houden zich steeds meer bezig met predicitve profiling. Zoals eerder benoemd, kunnen zij door te profileren op afwijkend gedrag of andere opvallende gedragingen te herkennen vroegtijdig ingrijpen en zo vervelende situaties voorkomen. Het is de combinatie van waarnemen en handelen die het profileren een sterk instrument maakt binnen de particuliere beveiliging. De beveiligers van Dutch Crowd Security zijn bekend met predictive profiling. Zij zijn bereid een stapje extra te zetten en constant te profileren op afwijkend gedrag en vreemde situaties. De beveiligers Dutch Crowd Security voorkomen liever een situatie dan in te moeten grijpen als het al gebeurd is.

Dit is waarom bedrijven voor ons kiezen:

 • Zaken doen met één van de beste beveiligingsbedrijven
 • Professionele en kwalitatieve dienstverlening. Alle veiligheidsdiensten onder 1 dak.
 • Ontzorgen van de klant met passie en beleving
 • Regionale focus op klanten
 • Een eigen klantenportaal met o.a. management informatie
 • De klant staat altijd op nummer 1. Wij kennen onze klanten door en door.
 • Feilloze en zorgvuldige communicatie
 • Snel en adequaat handelen (ad-hoc schakelen)
 • 100 % leveringsgarantie
 • Betrouwbaar en dienstbaar
 • Hoge mate van verantwoordelijkheidsgevoel, oplossingsgerichtheid en zelfredzaamheid
 • Persoonlijk contact met onze ervaren professionals die 24/7 klaarstaan voor vragen en advies. (Piketdienst)
 • Wij zijn flexibel en denken graag mee over de veiligheidsrisico’s
 • Bij selectie van onze beveiligers houden wij altijd rekening met uitstraling winkel en regio

“Natuurlijk kunnen we vertellen dat we ons onderscheiden door de hoge kwaliteit van beveiliging, beter is het om te ervaren”.
Business better than usual. Dat is ons motto.

Beveiliging nodig?

Let’s Chat!

Direct iemand spreken?