Predictive Profiling

In de beveiliging van Retail, uitgaansgelegenheden, evenementen en druk bezochte objecten maken wij actief gebruik van Predictive Profiling. Zo kan een beveiliger door te profileren en afwijkend gedrag te herkennen tijdig inschatten of iemand mogelijk in overtreding kan gaan.

Predictive Profiling
introductie

Wat is Predictive Profiling?

Predictive profiling is een beveiligingsmethodiek die is ontwikkeld om mogelijke dreiging of diefstal al in een vroeg stadium te onderkennen. In plaats ven het handelen als het al gebeurd is, worden problemen tijding ingeschat en hierdoor voorkomen. Als predictive profiler kijk je heel nauwgezet naar uiterlijke kenmerken, gedragspatronen (en afwijkingen daarin) en andere opvallende dingen. Kortgezegd, je kijkt naar alles dat afwijkt van het ‘normale’. Het vereist een precieze, nauwgezette manier van kijken. Beveiligers die deze manier van werken toepassen, letten op heel specifieke, maar tegelijkertijd zeer uiteenlopende dingen die hen vertelt dat iemand anders is dan normaal. Het is een hele actieve manier van uitvoering geven aan preventie.

 
ontstaan

zeer succesvolle beveiligingsmethodiek

Predictive profiling is ontwikkeld in Israël om mogelijke terreurdreiging vroegtijdig in te schatten en zo te voorkomen. Tegenwoordig geldt het wereldwijd als zeer succesvolle beveiligingsmethodiek om bijvoorbeeld terreurdreiging op tijd in te schatten en zo aanslagen te voorkomen. Ook in Nederland is de methodiek een belangrijk onderdeel van de Nationale veiligheid. Dit is beveiliging op een internationaal en nationaal niveau. Ook in andere lagen begint de methodiek zijn weg te vinden. In de beveiliging van Retail, uitgaansgelegenheden, evenementen en druk bezochte objecten wordt de methodiek ook gebruikt. Zo kan een beveiliger door te profileren en afwijkend gedrag te herkennen tijdig inschatten of iemand mogelijk in overtreding kan gaan. Dit kan gaan om mogelijke geweldpleging, diefstal of andere overtredingen. Zo is predictive profiling ook onder de standaard beveiliging een belangrijk begrip geworden.

profileren op afwijkend gedrag

opvallende gedragingen herkennen

vroegtijdig ingrijpen

Ontvang een offerte waar u blij van wordt
Wij streven er naar om binnen één uur tot maximaal één werkdag contact op te nemen.
wij zorgen voor veiligheid bij
Veilig naar en in je work :)
Beveiliging voor Tiffany & Co
En ook voor Dior leveren wij beveiliging
Wij beveiligen voetbalwedstrijden voor Ajax en Nederland in de Johan Cruijff Arena
Goede pakken hebben goede beveiliging nodig.
MAC
gemeente amsterdam
Wij werken voor het Steigenberger Airport Hotel
En ook voor Casino Merkur leveren wij beveiliging
En ook voor Pllek leveren wij beveiliging
En ook voor vingino leveren wij beveiliging
Bijenkorf